Το PFLP χαιρετίζει τη Βενεζουέλα για την απέλαση από την χώρα του ισραηλινού πρέσβη, 7/1/2009

Το Λαiκό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, χαιρετίζει τον Ούγκο Τσάβες, πρόεδρο της Βενεζουέλας και το λαό της χώρας, για την απέλαση από τη χώρα του ισραηλινού πρέσβη, Shlomo Cohen, και έξι ακόμα υπαλλήλων της πρεσβείας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό και διαμαρτυρίας για την ισραηλινή σφαγή στη Γάζα.

Η ενέργεια αυτή της Βενεζουέλας στις 6 Γενάρη, υιοθετώντας μια σημαντική στάση απομόνωσης και αποκάλυψης των εγκλημάτων του ισραηλινού καθεστώτος ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Ο πρόεδρος Τσάβες ανακοίνωσε στην τηλεόραση της χώρας ότι ο πρόεδρος του Ισραήλ πρέπει να προσαχθεί σε ένα διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου μαζί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και κατήγγειλε τη διεθνή σιωπή για την επίθεση στον Παλαιστινιακό λαό. Κατήγγειλε επίσης τις ισραηλινές σφαγές και αποκάλεσε τον στρατό κατοχής «δειλούς».

Το Λαϊκό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης χαιρετίζει την πράξη αυτή της Βενεζουέλας και την αναγνωρίζει ως ένα συνεχιζόμενο παράδειγμα της στάσης της ηγεσίας της χώρας ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τη διεθνή αδικία, ως πράξη αλληλεγγύης με τους αγωνιζόμενους λαούς όλου του κόσμου. Χαιρετίζει τον πρόεδρο Ούγκο Τσάβες και την αφοσίωση του λαού της Βενεζουέλας στην αλληλεγγύη και τη δράση υποστήριξης του Παλαιστινιακού λαού.

Το Λαϊκό Μέτωπο καλεί τέτοιες δράσεις να επαναληφθούν σε όλο τον κόσμο, καλεί να απελαθούν οι πρεσβευτές του κατοχικού κράτους από το Κάιρο, το Αμάν, από κάθε Αραβική και Ισλαμική πρωτεύουσα, από κάθε πρωτεύουσα του πλανήτη. Καλεί για την πλήρη και συνολική απομόνωση, το μποϊκοτάρισμα και την διεθνή απόρριψη του κατοχικού κράτους.

Ο υπουργός εξωτερικών της Βενεζουέλας καταδίκασε επίσης το χτύπημα από το Ισραήλ του σχολείου της UNRWA (Υπηρεσία του ΟΗΕ) που χρησιμοποιείτο ως καταφύγιο, και τη δολοφονία μέσα σ’ αυτό περισσότερων από 43 Παλαιστινίων, και απαίτησε το Ισραήλ και ο ΗΠΑ  να κριθούν υπεύθυνοι για τα εγκλήματά τους ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, εγκλήματα που ισοδυναμούν με ολοκαύτωμα. Ένα ολοκαύτωμα που διαπράττει το  σύγχρονό Ναζιστικό κράτος του Ισραήλ.

Μετάφραση της ανακοίνωσης από την ιστοσελίδα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης:
http://www.pflp.ps/english/?q=pflp-salutes-venezuela-its-expulsion-israeli-ambas