Οι επιθέσεις θα πέσουν στο κενό

alt

altΔελτίο Τύπου ΚΟΕ – 14/05/2012

Η ενορχηστρωμένη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ από μνημονιακά κόμματα, τρόικα, τηλεαστέρες, μεγαλοεκδότες και άλλους παράγοντες θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα ήθελαν οι εμπνευστές της. Η προσπάθεια να παρουσιαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σαν δύναμη «ανεύθυνη», «τυχοδιωκτική», σαν δύναμη που «δεν μπορεί να κυβερνήσει», που «δεν λέει την αλήθεια στο λαό» και τόσα άλλα που ακούγονται καθημερινά, θα πέσει στο κενό.

Ο μεγάλος τους φόβος είναι να συνεχιστεί αυτό που βλέπουμε να είναι σε εξέλιξη: Η μετατροπή, δηλαδή, του διάχυτου ριζοσπαστισμού που αναπτύσσεται στην ελληνική κοινωνία τα δύο τελευταία χρόνια, σε πολιτικό ρεύμα συνδεδεμένο με την Αριστερά. Σε πολιτικό ρεύμα που θα αποκτά, σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό, συνείδηση, οργάνωση και στόχους.

Ποιοι είναι, όμως, αυτοί που αυτοπαρουσιάζονται σήμερα σαν «αναντικατάστατοι» επειδή μόνο εκείνοι κατέχουν την …υψηλή τέχνη της διακυβέρνησης; Μα είναι οι ίδιοι που καταποντίστηκαν στις εκλογές ακριβώς επειδή κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας τη χώρα στη διάλυση!

Γι’ αυτό οι εκβιασμοί, οι απειλές και η μαύρη προπαγάνδα, αντί να τρομοκρατήσουν, το μόνο το οποίο καταφέρνουν είναι να συσπειρώνουν το λαό απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα που δεν θέλει να το βλέπει πλέον στα μάτια του. Όσοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα, απλά δεν πήραν το μήνυμα της 6ης Μαΐου.