Ο αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας συνεχίζεται

2012_08_06_ate

 

2012_08_06_ateΑνακοίνωση της ΚΟΕ – 10/8/2012

Για δέκατη συνεχή μέρα συνεχίζεται, και μάλιστα με αυξανόμενα ποσοστά συμμετοχής, η απεργία των εργαζομένων στην «υπό εκκαθάριση» Αγροτική Τράπεζα. Η χτεσινή γενική συνέλευση της Αθήνας, στην οποία πήραν μέρος πάνω από 500 εργαζόμενοι, έδωσε την πρέπουσα απάντηση στον εκβιασμό του κ. Σάλλα, που απειλεί ότι δεν θα προσλάβει όποιον δεν υπογράψει μέχρι σήμερα τις μεσαιωνικού τύπου «ατομικές συμβάσεις εργασίας» με την Τράπεζα Πειραιώς. Σημειώνεται ότι, πέραν του εθνικού εγκλήματος και τεράστιου σκανδάλου της παραχώρησης της Αγροτικής Τράπεζας στον κ. Σάλλα με εντολή της τρόικας και απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, επιχειρείται και εργασιακό έγκλημα, αφού οι «συμβάσεις» που προτείνει η Τράπεζα Πειραιώς παραπέμπουν σε δούλους και όχι σε εργαζόμενους.

Στη συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ ότι αρνούνται να υπογράψουν τόσο τις (άνευ αποζημίωσης!) απολύσεις τους όσο και τις «συμβάσεις» με τον κ. Σάλλα. Κι αυτό παρά την πρόταση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, που πρότεινε την υπογραφή των απολύσεων και των νέων «συμβάσεων» με… παράλληλη συνέχιση της απεργίας. Τα επιχειρήματα ότι «πολλοί συνάδελφοι φοβούνται» καταρρίπτονται καθημερινά με τις μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων μέσα στο λιοπύρι, και άρα είναι προσχηματικά και δεν βοηθούν αυτό το δύσκολο αγώνα. Το γεγονός ότι ακόμη και τα μέλη του Δ.Σ. δεν τόλμησαν τελικά να υπερψηφίσουν την πρότασή τους μέσα στην οργισμένη συνέλευση, τα λέει όλα.

Ο αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας πρέπει να συναντηθεί, και θα συναντηθεί, με τους αγώνες και τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας. Χαιρετίζουμε την ηρωική στάση των απεργών της Αγροτικής που συνεχίζουν κάτω από τις πιο δυσχερείς συνθήκες και με τον τρόπο τους φωνάζουν:

Παλλαϊκός αγώνας για να διώξουμε το καθεστώς της εθνικής καταστροφής!