Νέος κύκλος αγώνων απέναντι στη συντελούμενη καταστροφή

2011_11_01_protektorato_1

2011_11_01_protektorato_1Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ για την γενική απεργία – 26/09/2012

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις της 26ης Σεπτέμβρη σε όλη την Ελλάδα, στέλνοντας σαφές μήνυμα στις τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού, που επιχειρούν τη χαριστική βολή στην κοινωνία και τη χώρα.

Η μεγάλη συμμετοχή στις διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις έδειξε ότι ανοίγει δυναμικά ένας νέος κύκλος αγώνων, ένας νέος γύρος παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα, ο οποίος εξακολουθεί να αναζητά πολιτική λύση και διέξοδο.

Παρά τις αδυναμίες, παρά την όποια μετεκλογική αμηχανία, παρά τους εκβιασμούς και τους επικοινωνιακούς χειρισμούς από την πλευρά της τρικομματικής κυβέρνησης, ο λαός για μια ακόμα φορά έδειξε τη διαθεσιμότητά του.

Μπροστά στην συντελούμενη καταστροφή της κοινωνίας και της χώρας, η ανάγκη του συντονισμένου πολιτικού αγώνα για να μην περάσουν τα μέτρα, για να φύγει η κυβέρνηση της υποτέλειας και του ξεπουλήματος, παραμένει ζητούμενο και προϋπόθεση ανατροπής του πολιτικού συστήματος.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις, όπως και οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις σε Μαδρίτη και Λισσαβώνα, αποδεικνύουν ότι ο λαός μπορεί να βάλει τη δική του σφραγίδα, μπορεί να ανοίξει το δρόμο της πραγματικής αλλαγής.

 

  • Κάτω τα μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό και διαλύουν τη χώρα
  • Να φύγουν οι τρόικες εσωτερικού – εξωτερικού