ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ: ΙΔΡΥΟΥΝ ΣΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ImageΣτις 10 Γενάρη η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν με συνοπτικές διαδικασίες την αναθεώρηση του άρθρου 16 και την δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Όταν εν μέσω κινητοποιήσεων τον Οκτώβρη, το ΠΑΣΟΚ πρότεινε και η ΝΔ αποδέχτηκε να αναβληθεί η συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 μετά τον Γενάρη, η συναίνεση και η συνενοχή του δικομματισμού έγινε φανερή.

Στις 5 Δεκέμβρη, το ΠΑΣΟΚ ξανά πρότεινε και η ΝΔ ξανά αποδέχτηκε να συζητηθεί και να ψηφιστεί η αναθεώρηση του άρθρου 16 στη Βουλή, πριν τα Χριστούγεννα, ευελπιστώντας ότι θα προλάβουν τις αντιδράσεις εκπαιδευτικών, φοιτητών, μαθητών και όλου του λαού.

Με αλλεπάλληλα κοινοβουλευτικά «πραξικοπήματα» με αλλεπάλληλες αναβολές και εκπλήξεις, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καταφέρνουν να αποδείξουν ένα μόνο πράγμα: Είναι ακριβώς ίδιοι. Είναι το ίδιο συνένοχοι. Είναι οι συνειδητοί σχεδιαστές και υλοποιητές της πολιτικής του νεοφιλελευθερισμού.

Ο λαός και η νεολαία δεν έχουν άλλο δρόμο από τον άμεσο ξεσηκωμό, με πορείες, απεργίες, καταλήψεις σε σχολές και σχολεία για να μην περάσει η πιο κυνική, η πιο αναιδής, η πιο προκλητική μεταρρύθμιση: Αυτή της ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων που θα στείλουν χιλιάδες οικογένειες στην ανάγκη των επιχειρηματιών – αετονύχηδων της εκπαίδευσης, και θα αποτελέσουν ατμομηχανή για την ολοκληρωτική εμπορευματοποίηση και διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα μπορούσε να είναι πιο πολύ συμπολίτευση. Με την ανυπομονησία του Γιωργάκη να ιδρυθούν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, δίνει λευκό χαρτί στην επόμενη κυβέρνηση να αλλάξει όπως θέλει και με ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή το άρθρο 16. Καμιά ντροπή, καμιά διαφορά. Το νέο ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ξετσίπωτα σαν ατζέντης των κερδών του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Ο δικομματισμός είναι εχθρός των συμφερόντων των πολλών. Εκπροσωπεί και κάνει νόμο και πράξη τα συμφέροντα των ολίγων. Ο άμεσος και μαζικός ξεσηκωμός όλου του λαού και ειδικά των εκπαιδευτικών και της νεολαίας είναι αναγκαίος τώρα, σήμερα, όχι αύριο.

Τα εκπαιδευτικά συνδικάτα και οι ομοσπονδίες, αν εννοούν όσα διακηρύσσουν για το άρθρο 16 και τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια πρέπει τώρα να κηρύξουν απεργία. Οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι μαθητές να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και Καταλήψεις. Μόνη ελπίδα ο αγώνας μας.