Να απομονώσουμε τη φασιστική και συστημική συμμορία

2012_06_07_mat-xrysavgites

2012_06_07_mat-xrysavgitesΔελτίο Τύπου ΚΟΕ – 07/06/2012

Η τραμπούκικη επίθεση του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλη και τη Ρένα Δούρου δεν είναι κεραυνός εν αιθρία για όσους γνωρίζουν την, εδώ και δεκαετίες, δράση της φασιστικής αυτής συμμορίας. Αυτή τη φορά, όμως, έδειξαν δημόσια, μπροστά σε όλους, το πραγματικό τους πρόσωπο. Ας σκεφτεί καθένας πώς ενεργούν όταν δεν υπάρχουν κάμερες, όταν επιτίθενται στο σκοτάδι, θρασύδειλα, οπλισμένοι και σε αγέλες απέναντι σε λιγότερους και πολλές φορές αδύναμους ανθρώπους.

Η δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει καταγγελθεί πολλές φορές στο παρελθόν αλλά κάποιοι έκαναν ότι δεν ακούν. Όχι μόνο αγνοήθηκε το αίτημα να διαλυθεί αυτή η συμμορία αλλά πριμοδότησαν και εξέθρεψαν αυτό τον παρακρατικό μηχανισμό που είναι γνωστό σε όλους ότι πολλές φορές έδρασε με τις πλάτες των ΜΑΤ.

Υποκριτικά σήμερα το μνημονιακό πολιτικό σύστημα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, κυρίαρχα ΜΜΕ, διαπλεκόμενος κόσμος) «ανακαλύπτει» και «καταγγέλλει» τη Χρυσή Αυγή. Ποιος όμως εξέθρεψε τη Χρυσή Αυγή; Ποιος άλλος από όσους συνειδητά χτίζουν την Ελλάδα της φτώχειας, της ανεργίας, της υλικής και πνευματικής εξαθλίωσης, της αμορφωσιάς, του εγκλήματος, της διαφθοράς, της διάλυσης και της χρεοκοπίας.

Αυτό ακριβώς το σύστημα είναι που χρειάζεται τη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι άλλοι από τους υποτακτικούς της Μέρκελ αυτοί που χρησιμοποιούν και θα χρησιμοποιήσουν τους οπαδούς του Χίτλερ. Είναι το δικό τους οπλισμένο χέρι, μια δική τους τρομοκρατική βίαιη εφεδρεία. Απέναντι σε αριστερούς και κομμουνιστές. Απέναντι σε όποιον άνθρωπο, ανεξάρτητα από ιδεολογία, σηκώνει το ανάστημά του και αγωνίζεται. Απέναντι στους εργάτες κάθε χρώματος και εθνικότητας.

Όσοι νόμισαν ότι ψηφίζοντας τη Χρυσή Αυγή, ψηφίζουν μια ακραία «αντισυστημική» δύναμη, θα πρέπει σήμερα να δουν ότι στην πραγματικότητα ψήφισαν μια ακραία συστημική συμμορία που θα τη βρίσκουν και οι ίδιοι απέναντί τους όποτε σηκώνουν το κεφάλι και διεκδικούν μια καλύτερη ζωή. Ο λαός θα πρέπει να απομονώσει και να περιθωριοποιήσει πλήρως τους ναζιστές τραμπούκους που είναι μια ακόμα απειλή, μια επικίνδυνη απειλή για την Ελευθερία του.

Η ΚΟΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στις δύο γυναίκες, υποψήφιες βουλευτές της Αριστεράς, που δέχτηκαν την επίθεση του τραμπούκου εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής. Εκφράζει, επίσης, τη συμπάθειά της στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού που κινήθηκαν για να εγκλωβίσουν το θρασύδειλο δράστη. Οι απειλές και η τρομοκρατία δεν θα φοβίσουν το λαό στην πορεία που αυτός έχει ήδη ξεκινήσει για να κατακτήσει τη Δημοκρατία, την Ανεξαρτησία, τη δική του Ελευθερία και Χειραφέτηση.