Μήπως έχουμε ξεφύγει λιγάκι;

Σε διάφορους κύκλους κυκλοφορούν ωραίες ιδέες για την κατάσταση. Μια από αυτές τις ιδέες είναι ότι οι δυνάμεις που βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίζονται σε αυτές που θέλουν πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτές που τον θέλουν λίγο ή καθόλου, πως διεξάγεται μια ανηλεής πάλη γραμμών γύρω από τέτοια θέματα και πως διάφορες δυνάμεις τα έχουν βρει με τον ΣΥΝ (στις ενημερώσεις αυτού του είδους αναφέρεται και η ΚΟΕ) ενώ άλλες συγκρούονται σφοδρότατα με τον ΣΥΝ και τον ηγεμονισμό του. Ορισμένοι μάλιστα κυκλοφορούν και λίστες για τη σειρά του ευρωψηφοδελτίου που έχει περίπου "κλείσει"…

Καταλαβαίνουμε πως όσο θα πλησιάζει η στιγμή των εκλογών θα εντείνονται τέτοια φαινόμενα, αλλά δηλώνουμε πως δεν είναι αυτά το κύριο και βασικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και για οποιοδήποτε ενωτικό αριστερό εγχείρημα. Βέβαια υπάρχει η "πεπατημένη", υπάρχουν οι συνήθειες, υπάρχουν τα "πεπραγμένα" που διαρκώς αναβιώνουν, υπάρχουν οι τσιριμόνιες αλλά υπάρχουν επίσης και ενέργειες που καταναλώνουν "αλήθειες του μικρόκοσμου".

Η φόρα έχει συγκινήσει πολλούς που δεν θα έπρεπε, και ο αποπροσανατολισμός από τα βασικά και τα κυρίαρχα έχει εγκατασταθεί για τα καλά. Ναι, το πρόβλημα είναι στη ρίζα του πολιτικό, εκφράζεται όμως και με ενέργειες – κινήσεις και αιλουροειδή σκέρτσα που δεν αρκούν τα πολιτικά αναλυτικά εργαλεία για να τα ερμηνεύσουν. Και επειδή η φόρα είναι μεγάλη λέμε με ψυχραιμία, πως αν θέλουν "τέτοια" μπορούν να έχουν και "τέτοια". Ώστε να δούνε καθαρά που τους οδηγεί αυτή η πορεία. Μάλιστα οι επιδόσεις σε αυτή τη μαξουελίτιδα ("ενημέρωση", "κουτσομπολιό", "ιντριγκούλα" κ.λπ.) είναι αντιστρόφως ανάλογες από την παρουσία στους μαζικούς χώρους και τη σχεδιασμένη παρέμβαση να αλλάξουν οι συσχετισμοί.

Για αυτό ας κοπεί η "παραμύθα" έγκαιρα, γιατί η ευθύνη για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα βαρύνει τους κύκλους που την παράγουν, την αναπαράγουν, την διαδίδουν, την γουστάρουν.

Το σχόλιο αυτό μπορεί κάποιους να μην τους αφορά, επομένως, δεν τους ενδιαφέρει καν. Οι υπόλοιποι κατάλαβαν και πήραν το μήνυμα…