Μέσα χαμόγελα – έξω ξύλο και δακρυγόνα

Καταγγελία για το όργιο καταστολής στις Πρέσπες

Με μνημειώδη αλαζονεία και ένα όργιο καταστολής αντιμετώπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν την Κυριακή 17/6, στο Πισοδέρι της Φλώρινας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ στις Πρέσπες. Ήδη απ’ τις προηγούμενες μέρες μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις κατέκλυσαν τον Νομό Φλώρινας, ενώ την ημέρα της υπογραφής της συμφωνίας είχαν στηθεί μπλόκα σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου του νομού, απαγορεύοντας την πρόσβαση προς τις Πρέσπες. Με τον τρόπο αυτό χιλιάδες πολίτες, που έφτασαν με πάνω από 120 λεωφορεία και εκατοντάδες Ι.Χ., αποκλείστηκαν για ώρες, και ταλαιπωρήθηκαν για να φτάσουν στο σημείο της συγκέντρωσης.

Σαν να μην έφτανε αυτό, όταν οι διαδηλωτές απαίτησαν απ’ την αστυνομία να ανοίξει το μπλόκο που είχε στήσει στον δρόμο που οδηγεί απ’ το Πισοδέρι στο χωριό Ψαράδες (πάνω από 25 χιλιόμετρα μακριά απ’ τον χώρο που γινόταν η συνάντηση), άρχισε μια βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων. Για ώρες διεξήχθη μια μάχη, στον δρόμο και τις πλαγιές, με τα ΜΑΤ να χτυπούν αδιακρίτως, να πετούν δακρυγόνα, να ρίχνουν κόσμο απ’ τις βραχώδεις πλαγιές και να πετούν πέτρες. Ένα όργιο καταστολής απέναντι στο πλήθος, στο οποίο συμμετείχαν εκτός των άλλων ηλικιωμένοι και παιδιά. Αποτέλεσμα αυτής της αστυνομικής βαρβαρότητας ήταν δεκάδες άνθρωποι να τραυματιστούν, με αρκετούς απ’ αυτούς να οδηγούνται στα νοσοκομεία της περιοχής.

Οι κυβερνώντες πανηγυρίζουν. Μιλάνε για μια ιστορική συμφωνία και νίκη για τα ελληνικά συμφέροντα. Με αλαζονεία δηλώνουν πως η πλειοψηφία των πολιτών συμφωνεί με την πολιτική τους, ενώ όσοι αντιδρούν είναι ακραίοι και υποκινούμενοι απ’ την αντιπολίτευση. Όσο αυτοί χαριεντίζονταν με του πολιτικούς της γείτονος χώρας ανταλλάσοντας γραβάτες και προσφέροντας θέαμα στους υπηκόους τους σε μια χλιδάτη φιέστα, όσο όλοι μαζί έκαναν δώρο γενεθλίων στον Νιμιτς μια συμφωνία που ναρκοθετεί την ειρήνη στα Βαλκάνια, λίγα χιλιόμετρα μακριά οι ένοπλοι φρουροί τους φιλοδορούσαν με… ξύλο τους πολίτες που πήγαν εκεί να διαμαρτυρηθούν. Είναι πλέον προφανές, μόνο με βία, ψέμμα, και προπαγάνδα μπορεί να σταθεί αυτή η πολιτική που υπονομεύει την εθνική και λαϊκή μας κυριαρχία.

Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής που εξαπέλησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, κατ’ εντολή της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια να φιμωθεί η κοινωνία που αντιστέκεται.

Μόνη δημοκρατική διέξοδος είναι να μιλήσει ο λαός με δημοψήφισμα.

ΥΓ: Προκαλεί πραγματικά απορία, η προσπάθεια να κουκουλωθεί από μερίδα των ΜΜΕ αυτό το όργιο καταστολής. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να μιλήσουν για fake news επειδή μια φωτογραφία τραυματία από τις πολλές φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησε ήταν ψεύτικη. Ειδικά από φωνές που αναφέρονται στην Αριστερά, ή που έχουν σε διάφορες στιγμές στηλιτεύσει τον αυταρχισμό των δυνάμεων καταστολής, προκαλεί οργή το γεγονός ότι σ’ αυτή την περίπτωση κάνουν τα στραβά μάτια ή ακόμη χειρότερα επιχαίρουν, γιατί διαφωνούν με τους διαδηλωτές. Η Δημοκρατία και τα δημοκρατικά δικαιώματα δεν σχετικοποιούνται.