Μέρκελ και Σαρκοζί, έμποροι θανάτου

alt

altΔελτίο Τύπου ΚΟΕ – 28/11/2011

Το πάθημα της Φουκουσίμα προφανώς και δεν έγινε μάθημα για τους εμπόρους του θανάτου, που συνεχίζουν απτόητοι να χρησιμοποιούν τα «κερδοφόρα» πυρηνικά εργοστάσια. Έτσι, αυτό το Σαββατοκύριακο δεκάδες χιλιάδες Γάλλων και Γερμανών πολιτών για μια ακόμη φορά εξέφρασαν έμπρακτα και αποφασιστικά την αντίθεσή τους στη μεταφορά και «αποθήκευση» των πυρηνικών αποβλήτων.

Οι δεκάδες συλλήψεις και οι προσαγωγές 1.300 (!) ακτιβιστών οι οποίοι, μαζί με χιλιάδες ακόμη πολίτες, πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία στις σιδηροδρομικές γραμμές στο Ντάνενμπεργκ δείχνουν την ανύπαρκτη οικολογική και δημοκρατική ευαισθησία αυτής της «Ευρώπης» που υπολογίζει μονάχα τα συμφέροντα μιας κυνικής ολιγαρχίας.

Κυρίως όμως δείχνουν τις βαθιές ρίζες του αντιπυρηνικού κινήματος, που ξεσηκώνει δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να ρισκάρουν για να υπερασπιστούν το μέλλον των ίδιων και των επόμενων γενεών, περιγελώντας το «ρεαλισμό» των εμπόρων του θανάτου και των πολιτικών απολογητών τους.

Οι βάρβαρες επιθέσεις της γαλλικής και της γερμανικής αστυνομίας, που προκάλεσαν εκατοντάδες τραυματισμούς, συναντούν την καταδίκη της λαϊκής πλειοψηφίας σε όλη την Ευρώπη. Οι λαοί μας δεν επιθυμούν να ζήσουν έναν πυρηνικό εφιάλτη τύπου Τσερνομπίλ μόνο και μόνο για να εξακολουθήσει να πλουτίζει μια χούφτα επενδυτών και επιχειρηματιών – που ετοιμάζονται πάλι να αρχίσουν τις «εποικοδομητικές» προτάσεις τους και προς την Ελλάδα, αφού είχαν αναγκαστεί να σιωπήσουν για αρκετό διάστημα.

Σε μια ΕΕ που παραπαίει σε όλα τα επίπεδα, σε μια υφήλιο όπου όλες τις «φυσικές καταστροφές» και τα «ατυχήματα» τα πληρώνει ο φτωχός λαός, και σε καιρούς όπου η μόνη έγνοια των αρχουσών τάξεων και των τοκογλύφων είναι να ξεπεράσουν τη δική τους κρίση καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους, έχουμε πολύ περισσότερους λόγους για να στραφούμε αποφασιστικά εναντίον όσων απειλούν τη ζωή μας ΚΑΙ με την πυρηνική ενέργεια.