Με σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ επιχειρείται… επάνοδος του Δ. Τσοβόλα στο ΔΗΚΚΙ, του Παναγιώτη Μαντά

Η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, με μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, θεώρησε βιβλία εσόδων-εξόδων του ΔΗΚΚΙ που είχε καταθέσει πριν τις ευρωεκλογές ο Δ. Τσοβόλας. Η ίδια επιτροπή (με πλειοψηφία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) κατά τα έτη 2005, 2006, 2007 είχε θεωρήσει τα βιβλία εσόδων-εξόδων του ΔΗΚΚΙ που είχε καταθέσει η πλειοψηφία των μελών της Κ.Ε., η οποία με βάση την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών συνέχιζε και συνεχίζει τη λειτουργία του ΔΗΚΚΙ.

Καταπατώντας την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία (σε αντίθεση με τους επί πενταετία ισχυρισμούς του Δ. Τσοβόλα) αποφάνθηκε ότι το ΔΗΚΚΙ λειτουργεί και ότι η πλειοψηφία του ανώτατου οργάνου του (Κ.Ε.) είναι αντίθετη με την πλευρά Τσοβόλα, τώρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να επαναφέρουν τον τελευταίο στο πολιτικό προσκήνιο, ενόψει και πιθανών βουλευτικών εκλογών το φθινόπωρο.

Παρ’ ότι η παραπάνω εξέλιξη δεν έχει καμία πρακτική και νομική επίπτωση στον αγώνα της πλειοψηφίας της Κ.Ε., η απόφαση αυτή πρέπει να καταγγελθεί από κάθε δημοκράτη πολίτη που πιστεύει ότι τα πολιτικά κόμματα δεν “μαγειρεύονται” από το πολιτικό κατεστημένο και το δικομματισμό, αλλά ιδρύονται και λειτουργούν από την ελεύθερη βούληση και πολιτική στράτευση τμημάτων του ελληνικού λαού.

Η πολιτική αμετροέπεια και η φαρσοκωμωδία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ξεπερνά κάθε όριο. Πριν στεγνώσει το μελάνι της απόφασης του Αρείου Πάγου, που αποφαίνεται ότι το έμβλημα και ο τίτλος του ΔΗΚΚΙ δεν ανήκουν στον πρώην πρόεδρό του, επιχειρεί να τον επαναφέρει στην πολιτική ζωή από την πίσω πόρτα, ώστε να τον χρησιμοποιήσει ως συμπληρωματικό μπαλαντέρ στις επερχόμενες πολιτικές εκλογές. Άλλωστε ο Δ. Τσοβόλας, στις βουλευτικές εκλογές του 2007, δημόσια ζήτησε τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – πράγμα που τον απομόνωσε πλήρως από το σύνολο των μελών, στελεχών και φίλων του σοσιαλιστικού-πατριωτικού χώρου και από το ΔΗΚΚΙ, το οποίο συνεχίζει την πορεία του με τις ιδεολογικές αρχές και αξίες της ίδρυσης του κόμματος το 1995. Δηλώνουμε ότι κάθε προσπάθεια επανόδου του Δ. Τσοβόλα και καπηλείας των αγώνων, που συνεχίζονται από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών και στελεχών του ΔΗΚΚΙ, θα πέσει στο κενό και θα μετατραπεί σε μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της.

Παν. Μαντάς, Γραμματέας της Δ.Ε. του ΔΗΚΚΙ