Μαύρο στην κυβέρνηση και όχι στην ΕΡΤ

2013 06 11 ert

2013 06 11 ertΔελτίο Τύπου της ΚΟΕ – 11/6/2013

Η κυβέρνηση με ένα ωμό πραξικόπημα ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Με μια ακόμα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επιχειρεί όχι μόνο ένα καθοριστικό χτύπημα στην ενημέρωση και στους εργαζόμενους, αλλά ένα τελειωτικό χτύπημα στην ίδια τη δημοκρατία, με κυνισμό που παραπέμπει ευθέως σε άλλες εποχές. Η χυδαία επίθεση Κεδίκογλου εναντίον των εργαζομένων έδειξε ακόμα και στους πιο καλοπροαίρετους, ακόμα και στους πιο ανυποψίαστους, ποιο ρόλο έχουν αναλάβει και μέχρι πού μπορούν να φτάσουν κουρελιάζοντας τη δημοκρατία και το Σύνταγμα.
Ό,τι δημόσιο έχει απομείνει ξεπουλιέται ή κλείνει για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα ημετέρων, και εν προκειμένω των διαπλεκόμενων εργολάβων της ενημέρωσης και των troika news, που προωθούν συστηματικά τη χειραγώγηση και τρομοκράτηση του ελληνικού λαού. Το κράτος παραχωρεί τη θέση του στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα χωρίς δημόσιο πυλώνα ενημέρωσης κόντρα στη μονοφωνία, κόντρα στην υποκουλτούρα και τον ευτελισμό. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι περιουσία του λαού και έχει να υπηρετήσει συγκεκριμένους στόχους, οι οποίοι προφανώς χαλάνε τους σχεδιασμούς της εθελόδουλης κυβέρνησης.
Και μόνο η ενημέρωση του απόδημου ελληνισμού, και μόνο η ανάδειξη όλων των θεμάτων που δεν αποτελούν είδηση για τα ιδιωτικά κανάλια της διαπλοκής, και μόνο η παρουσία του δημόσιου σήματος σε κάθε ξεχασμένη γωνιά της χώρας, επιτάσσουν να ορθώσει ο λαός αποφασιστικά το ανάστημά του.
Με δεδομένη την αλληλεγγύη στους χιλιάδες εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο λαός μπορεί να αποτρέψει το νέο πραξικόπημα. Μπορεί με τη μαζική παρουσία του στους δρόμους να ανατρέψει την εθελόδουλη κυβέρνηση. Μπορεί «να ρίξει μαύρο στην τρόικα εσωτερικού» προστατεύοντας το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προστατεύοντας την ίδια τη δημοκρατία.