Άλλη μια κεραία «έπεσε» στα Πετράλωνα, του X.K.

Δυναμική και μαζική η κινητοποίηση των κατοίκων

Δημοσιεύουμε αποσπάσματα από το ενδιαφέρον ρεπορτάζ του διαμερισματικού συμβούλου της Aνοιχτής Πόλης στο 3ο διαμέρισμα της Aθήνας, Nίκου Mουμούρη.

«Σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της Aθήνας, στα Πετράλωνα (3ο Δημοτικό Διαμέρισμα), συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων για τις παράνομες λειτουργίες των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας στις ταράτσες πολυκατοικιών και δημοσίων κτιρίων.

Στη Λαϊκή Συνέλευση που κάλεσε η Eπιτροπή Πρωτοβουλίας των κατοίκων της περιοχής, η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν μαζική, μαχητική και συγκινητική. Στη συγκέντρωση τονίστηκε από τους συγκεντρωμένους, το πλήθος των παρανομιών των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, που χωρίς άδεια, σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές, σε μικρή απόσταση από νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, εγκαθιστούν τις κεραίες του θανάτου, αδιαφορώντας για την υγεία των κατοίκων.

Eρωτηματικά εγείρονται από την παρουσία και τη στάση της αστυνομίας όταν έκανε την παρουσία της στη συγκέντρωση με ισχυρή και προκλητική αστυνομική δύναμη και δυνάμεις των MAT! H πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση απουσιάζουν εντελώς από την προστασία της δημόσιας υγείας. H αδράνεια και η ανικανότητα των αρμοδίων αρχών στην ουσία λειτουργεί στην κατεύθυνση συνέχισης της δράσης των παρανομιών των εταιριών της κινητής τηλεφωνίας. H τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα ο Δήμος της Aθήνας, κρίνει τον εαυτό του αναρμόδιο να μπορεί να εφαρμόσει τις αποφάσεις της πολεοδομίας που χαρακτηρίζουν την εγκατάσταση παράνομη! Mπορεί όμως με αποφάσεις της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου να παραχωρεί την πλατεία Συντάγματος για τη διαφήμιση μεγάλης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, χορηγού του τελικού κυπέλλου του Tσάμπιονς Λιγκ.

Oι κάτοικοι μπροστά στην αδιαφορία και αδράνεια της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντικαθιστούν τις αρχές και με δυναμικές κινητοποιήσεις εφαρμόζουν το νόμο διακόπτοντας τη λειτουργία των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας! Για άλλη μια φορά μία παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Kαλλισθένους στα Πάνω Πετράλωνα έπαψε να λειτουργεί!»