«Ναι» ή «όχι»;

2013 03 26 gakis kipros

2013 03 26 gakis kiprosΠαρακάτω δημοσιεύουμε κείμενο που μας έστειλε σύντροφος

Μια παροιμία λέει: «ντροπή με τον έναν, ντροπή με τον άλλον, στο τέλος δεν κατάλαβα με ποιον έκανα το παιδί», στο τέλος κατάλαβε πως έγινε δημόσιας χρήσης. Κάτι τέτοιο αντιστοιχεί και για την τρικομματική κυβέρνηση και τα δημοσιογραφικά της τσιράκια. Αυτοί, βέβαια, χωρίς ντροπή ανοίξαν τον οίκο της ανοχής τους.
Η κυβέρνηση ενοχλήθηκε σφόδρα για το όχι της κυπριακής βουλής. Αυτό το όχι της χάλασε τη μόστρα της. Οι νενέκοι αφού κατάπιαν και εξαφανίστηκαν από τα ΜΜΕ μετά το όχι των Κυπρίων, βγήκαν μόλις εμφανίστηκε το ναι να πανηγυρίσουν, δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους για την επιβεβαίωσή τους (εδώ κολλάει κι άλλη παροιμία). Άνοιξαν τα πανιά τους και ρίχτηκαν λυσσασμένοι πάνω στο ΣΥΡΙΖΑ που τολμάει ακόμη να μιλάει για όχι μετά το γονάτισμα του Αναστασιάδη. Και οι ιαχές τους δεν λένε να πάρουν τέλος. Να που θέλετε να μας οδηγήσετε τραυλίζουν. Ξεχνάνε τον καβαφικό στίχο: Έρχεται κάποια στιγμή που πρέπει να πεις το μεγάλο όχι ή το μεγάλο ναι. Απέναντι στους ισχυρούς λένε δεν πρέπει να λες όχι σε ότι σε διατάζουν. Ο υποταγμένος πάντα περιστρέφεται σα νάρκισσος γύρω από τη θεότητα της υποταγής.
Η ιστορία είναι γεμάτη από όχι των από κάτω προς τους από πάνω. Ακόμα και όταν υπάρχουν συμβιβασμοί οι άνθρωποι δεν τους θεωρούν ευχή αλλά κατάρα, βράζουν μέσα τους, και καταπίνουν την πίκρα τους.
Οι νενέδες προβάλλοντας την υποταγμένη φύση τους όχι μόνο δεν πικραίνονται αλλά τη θεωρούν σαν δώρο και αναλαμβάνουν το διεκπεραιωτικό τους ρόλο σαν πιστά σκυλάκια των δυναστών του λαού. Για την υποταγμένη φύση τους, το Πολυτεχνείο δεν έπρεπε να γίνει γιατί η δικτατορία είχε τανκς.
Η επανάσταση το 1821 δεν έπρεπε να γίνει γιατί η τότε τρόικα ήταν πιο άγρια από την σημερινή, ούτε έπρεπε να αντισταθούμε στα χιτλερικά στρατεύματα.
Μην εξεγείρεσαι, μην αντιμιλάς στον εργοδότη σου, μην κάνεις απεργία, μην κατεβαίνεις στις διαδηλώσεις. Ηθικό δίδαγμα: Να είσαι οσφυοκάμτης, να δέχεσαι τους εξευτελισμούς κουνώντας την ουρά σου. Οι νενέδες μεταμορφωμένοι σε τσολάκογλου.
Τουλάχιστον οι Κύπριοι παρά τη μετάβασή τους από το όχι στο ναι δεν επαίρονται για την καταστροφή τους, μιλάνε σε όλους τους τόνους για την συμφορά που τους βρήκε, μας πότισαν όξος και χολή είπε ένας Κύπριος υπουργός.
Τα όχι που ειπώθηκαν στην ιστορία είναι τα όχι των λαών. Ο λαός μας όπως και οι άλλοι λαοί του νότου και είπαν και εξακολουθούν να λένε όχι. Ο εκλεκτός της Μέρκελ Μόντι, καταποντίστηκε εκλογικά παίρνοντας μόνο το 10% στην Ιταλία. Οι Πορτογάλοι με 1,5 εκατομμύριο στους δρόμους είπαν το δικό τους όχι. Αυτά τα όχι για τους δικούς μας δημοσιογραφίσκους δεν υπάρχουν, δεν υπάρχουν οι άνεργοι, δεν υπάρχουν οι δανειολήπτες που θα κατασχεθούν τα σπίτια τους, δεν υπάρχουν οι άνθρωποι που κοιμούνται στα πεζοδρόμια, δεν υπάρχουν οι ασθενείς που στερούνται φαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης στα υπό κατάρρευση νοσοκομεία.
Σ’ αυτά τα εκατομμύρια ανθρώπων που βασανίζονται δεν κυκλοφορεί στο αίμα τους κανένα ναι στις εντολές των τροϊκανών και στα ντόπια σκυλάκια τους.
Όλη η κοινωνία αναζητά διέξοδο που συνοψίζεται σε μυριόστομο όχι.
Παντού φυτρώνουν κινήσεις αλληλεγγύης σε απάντηση της κοινωνικής καταστροφής που επιβάλλεται με τα συνεχή αντιλαϊκά μέτρα. Κανένας εχθρός δεν μπορεί να αποκτήσει συναίνεση από τον χειμαζόμενο λαό. Είναι ο φόβος που έχουν για το λαό για αυτό κάνουν περιφραγμένες παρελάσεις. Είναι νίκη του λαού που το ΠΑΣΟΚ από το 48% το γκρέμισε ο λαός στο 7%.
Στο κοινωνικό σώμα συγκεντρώνονται εύφλεκτα εκρηκτικά υλικά για αυτό οι νενέδες ας είναι σίγουροι.
Το σύστημα είναι περικυκλωμένο από τους λαούς τα ρυάκια των οργισμένων λαών ενωμένα συγκροτούν ορμητικό ποτάμι.
Σ.