Ακροδεξιό αμόκ της κυβέρνησης – Η «δημοκρατία» των εργολάβων επιτέθηκε άγρια στους πολίτες της Πιερίας

2011_11_01_protektorato_1

2011_11_01_protektorato_1Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ – 29/1/2013

Χτες, εκατοντάδες πολίτες, εκπρόσωποι φορέων και η δημοτική αρχή του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού Πιερίας συγκεντρώθηκαν και άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια Αιγινίου προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην έναρξη λειτουργίας ενός ακόμα σταθμού στο νομό τους. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, δέχτηκαν άγρια επίθεση από τα ΜΑΤ και απωθήθηκαν με τη χρήση χημικών και βίας. Στην επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησαν έντεκα πολίτες οι οποίοι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.
Η κυβέρνηση, υπηρέτης των μεγαλοεργολάβων και των πολυεθνικών, δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο απέναντι στο λαό ακολουθώντας τη στρατηγική της έντασης, της επίθεσης στην κοινωνία που αντιστέκεται, της φασιστικοποίησης της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Την ίδια στιγμή σκύβει δουλικά μπροστά στους μεγαλοεργολάβους, μη εφαρμόζοντας ακόμα και τις λεόντειες σε βάρος του δημοσίου Συμβάσεις Παραχώρησης των εθνικών οδών.
Οι πολίτες διεκδικούν το αυτονόητο: Τη μη λειτουργία ενός ακόμα σταθμού διοδίων, ο οποίος θα αποτελέσει ταφόπλακα για την Πιερία. Έχουν το δίκιο με το μέρος τους και ασκούν τα συνταγματικά τους δικαιώματα, με τον αγώνα τους για την επιβίωση της περιοχής τους και ενάντια στο ξεπούλημα της Ελλάδας στις πολυεθνικές και τους εγχώριους υπεργολάβους.

  • Να απαλλαγεί το δημόσιο και ο λαός από τα δεσμά των μεγαλοεργολάβων
  • Δε θα περάσει το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση