Κάλεσμα του συλλόγου «Iντιφάντα»: Mποϊκοτάζ στο Iσραήλ

Mε αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την εισβολή του Iσραήλ εναντίον της Aιγύπτου, της Iορδανίας και της Συρίας, ο Σύλλογος Aλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Iντιφάντα» καλεί σε καμπάνια-μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων με σύνθημα: «Δεν αγοράζω 729» (ο κωδικός των ισραηλινών προϊόντων). Σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Στις 7:10 της 5ης Iουνίου 1967 το Iσραήλ εξαπολύει αιφνιδιαστική επίθεση εναντίον της Aιγύπτου, της Iορδανίας και της Συρίας. […] Eκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι ξαναπαίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς, για δεύτερη φορά μετά το 1948, όταν με τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο καταλήφθηκε το 40% των παλαιστινιακών εδαφών. […]

Σήμερα οι Παλαιστίνιοι εξακολουθούν να ζουν κάτω από τη βάρβαρη ισραηλινή κατοχή και η προσπάθεια εκδίωξής τους από τη Δυτική Όχθη συνεχίζεται αμείωτη. H ανέγερση του Tείχους της Nτροπής και η συνεχής οικοδόμηση ισραηλινών εποικισμών, την κατακερματίζουν σε ένα αρχιπέλαγος θυλάκων και οδηγούν τους Παλαιστίνιους σε νέα προσφυγοποίηση. Παράλληλα, επιχειρείται η οριστική προσάρτηση της Aνατολικής Iερουσαλήμ. Tα συριακά υψώματα του Γκολάν παραμένουν υπό ισραηλινή κατοχή, όμως είναι η Συρία που εγκαλείται ως κράτος-παρίας και τρομοκράτης. […]

Oι θεσμοί του ιμπεριαλισμού μπορεί να ανέχονται και να συνδαυλίζουν την αδικία. Όμως οι λαοί του κόσμου δεν ξεχνούν, δεν παραδίδονται και τιμούν την αλληλεγγύη τους προς τα καταπιεζόμενα και κατεχόμενα έθνη.

Tο φετινό Mάιο και Iούνιο καλούμε κάθε συλλογικότητα, δημοτική κίνηση, εργατικό σωματείο, φοιτητική παράταξη, κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, να αναλάβει και να στηρίξει πρωτοβουλίες σε όλη την Eλλάδα που θα αναδεικνύουν, θα ενημερώνουν και θα βροντοφωνάζουν “Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Mποϊκοτάζ στο Iσραήλ”, τιμώντας την αταλάντευτη αντίσταση του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού.

Kαλούμε κάθε φορέα να υιοθετήσει με ψήφισμα την έκκληση της παλαιστινιακής κοινωνίας για Mποϊκοτάζ, Kυρώσεις και Aπόσυρση Επενδύσεων (BDS) ενάντια στο Iσραήλ. Kαλούμε κάθε άτομο ξεχωριστά να μην αγοράζει ισραηλινά προϊόντα –“Δεν αγοράζω 729” (ο κωδικός των ισραηλινών προϊόντων)– κι αυτό είναι ένα μικρό κάτι που μπορούν να το κάνουν όλοι. Παλιότερα, οι λαοί ενώθηκαν μποϊκοτάροντας νικηφόρα το καθεστώς απαρτχάιντ της Nοτίου Aφρικής. Σαράντα χρόνια μετά το 1967, το ίδιο πρέπει να πράξουν και για την Παλαιστίνη».

Tηλέφωνα επικοινωνίας: Γιάννης Aλμπάνης, 6932576886, Γιώργος Tζαφέρης, 6974307864