ΛΑΡΙΣΑ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Αποκαλύπτεται η σκευωρία εναντίον του Νέστορα Αντωνίου

Η Επιτροπή Συμπαράστασης στον Νέστορα Αντωνίου παρακολουθεί με ενδιαφέρον την εξέλιξη της δίκης που άρχισε την Τετάρτη 16/1/2008 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας και συνεχίζεται την 31/1/2008.

Παρά την αβάσιμη απόρριψη των τεκμηριωμένων ενστάσεων της υπεράσπισης σχετικά με την εγκυρότητα της μέχρι τώρα διαδικασίας, η πορεία της ακροαματικής διαδικασίας δικαιώνει απόλυτα τις καταγγελίες της Επιτροπής για άδικη χωρίς στοιχεία δίωξη κατά του Ν. Αντωνίου που υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες.

Ο μάρτυρας κ. Θεοδώρου, πρώην Πρόεδρος του ΠΕΣΥΠ Θεσσαλίας, που εξετάστηκε πρώτος, δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει πειστικά τις αυθαιρεσίες και τις αντιφάσεις του. Αποδείχθηκε ότι ενεργώντας αυθαίρετα, προκαταλαμβάνοντας επιθεωρητές και δικαιοσύνη, λίγες μέρες μετά την έναρξη του ελέγχου, ενημέρωσε εγγράφως τον τότε υπουργό Υγείας κ. Κακλαμάνη ότι ο Ν. Αντωνίου είναι ο δράστης της υπεξαίρεσης, την οποία μάλιστα περιέγραψε με τρόπο που δεν ανταποκρίνεται καθόλου στα στοιχεία της δικογραφίας. Ο κ. Θεοδώρου δεν μπόρεσε να υπερασπίσει την αξιοπιστία των ισχυρισμών του, οι οποίοι διά στόματος του κ. Κακλαμάνη ξαναδιατυπώθηκαν επίσημα στο βήμα της Βουλής και μεταδόθηκαν στο πανελλήνιο, προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στον Ν. Αντωνίου και δρομολογώντας αναγκαστικά τη δίωξη σε βάρος του. Φάνηκε ότι στο βωμό της προσφοράς πολιτικών υπηρεσιών στον κ. Κακλαμάνη, με τον οποίο συνδέεται στενά η επαγγελματική εξέλιξη του κ. Θεοδώρου, Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αθηναίων σήμερα, υπέταξε την αξιοπιστία των στοιχείων του, την υποκατάσταση των αρχών και της δικαιοσύνης και τον άδικο διασυρμό του Ν. Αντωνίου. Αναδείχθηκε η σωρεία των αντιφάσεων και των ψευδών της όλης συμπεριφοράς του.

Ο Ν. Κακλαμάνης και ο Ηλ. Θεοδώρου έκαναν το λάθος να θεωρήσουν τον Ν. Αντωνίου ως το εύκολο θύμα στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας για να πεισθεί η κοινή γνώμη πως στα δημόσια νοσοκομεία γίνονται σημεία και τέρατα ώστε να δικαιολογηθεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης του αγαθού της δημόσιας υγείας.

Ο Ν. Αντωνίου στην προσωπική του μάχη για αξιοπρέπεια είχε και έχει φυσικούς συμμάχους τους συναδέλφους του στο ΓΝΛ και τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, τους φίλους και συντρόφους του καθώς και μια πληθώρα σωματείων εργαζομένων, μαζικών φορέων και προσωπικοτήτων απ’ όλο το πανελλήνιο.

Σε αναμονή της συνέχισης της δίκης δηλώνουμε ξανά όλοι παρόντες και απαιτούμε:

  • την πλήρη αθώωση του Ν. Αντωνίου χωρίς άλλες αναβολές
  • την πλήρη αποκατάσταση του ονόματος και της αξιοπρέπειάς του.

Λάρισα, 18/1/2008