Συνελεύσεις για την εβδομαδιαία εφημερίδα «Δρόμος»

2010_01_28_logo

Κάτι γεννιέται το Φλεβάρη για την υπόθεση της Αριστεράς

Νέα εποχή, νέες ιδέες, νέα εφημερίδα

Έρχεται ο…

2010_01_28_logo

Νέα εποχή, εποχή οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και αρχή του τέλους της ιδεολογίας του “τέλους της ιστορίας”. Νέα εποχή κρίσης αξιών, πολιτικής, διεθνών σχέσεων. Νέα εποχή κρίσης και απονομιμοποίησης του νεοφιλελευθερισμού.

Νέες ιδέες, που θα λειτουργήσουν σαν οξυγόνο για τον και από τον προοδευτικό κόσμο. Νέες ιδέες αφηρημένες, αλλά και εργαλεία πειθούς και αποδεικτικού λόγου, νέες προωθητικές ιδέες για την αλλαγή της λαϊκής συνείδησης, της ιδεολογίας του λαού. Νέες ιδέες στον πολιτισμό, στη μόρφωση, στην αισθητική που διψάμε.

2010_01_28_logo2Νέα εφημερίδα – πρόκληση, πρόσκληση, στοίχημα. Νέα εφημερίδα που υπερβαίνει ιστορικούς χώρους και αντιπαραθέσεις που έβλαψαν, κοιτώντας τα αναγκαία, το μέλλον. Νέα εφημερίδα που φιλοδοξεί να γράφεται από όλη την αριστερά, που θέλει να μυρίσει τον ανθό των διεθνών κινημάτων, να διαβάσει τις ιδέες των αριστερών ανθρώπων ανά τον κόσμο, να αναδείξει τις αποτελεσματικές και νέες αντισυστημικές πρακτικές της αριστεράς χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Το Φλεβάρη ξεκινά μια νέα τολμηρή προσπάθεια με την έκδοση μιας νέας εβδομαδιαίας εφημερίδας για την Αριστερά που ενώνεται, ενώνει και αγωνίζεται. Για να αλλάξουν τα πράγματα, για μια Αριστερά που μαθαίνει να συζητά, να αντιπαρατίθεται, να ενώνεται, να αναγνωρίζει τους εχθρούς της.

Το ταξίδι της εβδομαδιαίας εφημερίδας “Δρόμος” ξεκινά στις 20 Φεβρουαρίου. Αναζητήστε τη κάθε Σάββατο στα περίπτερα.

 

Από τη συνέλευση της Αθήνας

{youtube}izlVmW2fwJQ{/youtube}
Παρουσίαση-Ρούντι Ρινάλντι, ΚΟΕ

 

{youtube}mkfG9rirS0Q{/youtube}
Αριάδνη Αλαβάνου, συντακτική επιτροπή

 

{youtube}wtvKYwzZo4I{/youtube}
Γιάννης Θεωνάς, ΚΕΔΑ

 

{youtube}uzG96cHxqyg{/youtube}
Τάκης Διαμαντής, συντακτική επιτροπή,
και Κώστας Στοφόρος, δημοσιογράφος

 

{youtube}x07uuRhfQsw{/youtube}
Νίκος Γαλάνης, ΚΟΕ

 

{youtube}HXurn2-H8fg{/youtube}
Στέλιος Ελληνιάδης, δημοσιογράφος

 

Μερικά ακόμα αποσπάσματα

(εφημερίδα “Αριστερά!” τ. 280)