Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ για την αποστολή «Ένα καράβι για τη Γάζα», 28/5/2010

Χτες απέπλευσαν από την Κρήτη τα δύο πλοία της ελληνικής πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα», ώστε να ενωθούν με το Διεθνή Στόλο Ελευθερίας, που αποτελείται από συνολικά 9 επιβατηγά και φορτηγά πλοία τα οποία κατευθύνονται στη μαρτυρική Γάζα, μεταφέροντας 600 ακτιβιστές από 50 χώρες και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ απειλεί το Διεθνή Στόλο Ελευθερίας με το πολεμικό ναυτικό της. Υπάρχουν όμως και χειρότερα: Η κυβέρνηση Παπανδρέου νίπτει τας χείρας της, συμμορφούμενη προς τας υποδείξεις ΗΠΑ και Ισραήλ. Η δε κυβέρνηση Χριστόφια απαγόρευσε τον κατάπλου και τον απόπλου από την Κύπρο των δύο ελληνικών καραβιών του Διεθνούς Στόλου Ελευθερίας!

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κυπριακές αρχές απαγόρευσαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη και στον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Κυριάκο Τριανταφυλλίδη να επιβιβαστούν σε ένα από τα ελληνικά πλοία, που είχε αγκυροβολήσει στα ανοιχτά της Κύπρου. Πρόκειται για αίσχος που θα βαρύνει πάντα τη σημερινή κυπριακή ηγεσία, η οποία στα λόγια συμπαρίσταται στον μαρτυρικό Παλαιστινιακό λαό και στην πράξη βαράει προσοχές στους Αμερικάνους και στους σιωνιστές δολοφόνους.

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας καταδικάζει τη στάση της κυβέρνησης Παπανδρέου, που πραγματοποιεί κοινές ελληνοϊσραηλινές στρατιωτικές ασκήσεις, και την κυβέρνηση Χριστόφια, που από χτες συμπεριφέρεται ως χωροφύλακας του Ισραήλ. Καλούμε έστω την ύστατη στιγμή τις ελληνικές και κυπριακές αρχές να πάψουν να προκαλούν το αίσθημα δικαίου του ελληνικού και κυπριακού λαού. Η ελληνική, η κυπριακή και όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα είναι συνυπεύθυνες για την όποια πειρατική επιχείρηση των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής ενάντια στο Διεθνή Στόλο Ελευθερίας.

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 7 μ.μ. έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα.