Δελτίο τύπου της KOE για την παραίτηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, 19/11/2007

Η παραίτηση του επικεφαλής και των μελών της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επιβεβαιώνει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης και των αστυνομικών αρχών. Είχε προηγηθεί η γνωμοδότηση Σανιδά πριν 17 μέρες που προέτρεπε στην παρακολούθηση των διαδηλωτών από τις κάμερες της τροχαίας. Προτροπή που έγινε πραγματικότητα κατά τη διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη.

Η «πραγματικά ανεξάρτητη και συνταγματικά προστατευόμενη» Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στις εποχές της νεοταξικής, νεοφιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν χρησιμεύει σε τίποτε άλλο, πέρα από το να κρατά προσχήματα. Και όταν το έδαφος των αρμοδιοτήτων της κουρελιάζεται προκλητικά, παραιτείται σύσσωμη.

Και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση της ΝΔ έδιναν όρκους -κατά την εγκατάσταση των καμερών- ότι πρόκειται να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για λόγους ρύθμισης της κυκλοφορίας. Σήμερα η επιχείρηση απάτης αποκαλύπτεται.

Για το κράτος της δεξιάς η προστασία των προσωπικών δεδομένων και των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι συνώνυμα της προτροπής προς το έγκλημα και την παραβατικότητα. Ή νομιμότητα θα έχουμε ή δημοκρατία. Σε τι διαφέρουν από τη χούντα που δήλωνε ότι οι φιλήσυχοι πολίτες δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν;

Το κράτος των εισαγγελέων και των αστυνομικών γιγαντώνεται ενώ τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά ιδιωτικοποιούνται. Κατά τα άλλα περισσεύουν οι δηλώσεις για τη δημοκρατία που εδραιώθηκε 34 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σήμερα ο αγώνας για δημοκρατία, για την υπεράσπιση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων, είναι ακόμη πιο επιτακτικός και αναγκαίος.