Δελτίο τύπου της KOE μετά την μεγάλη απεργία και διαδήλωση της 12ης Δεκέμβρη, 12/12/2007

Η Απεργία της 12ης Δεκέμβρη καταγράφτηκε σαν η πιο μαζική των τελευταίων χρόνων. Το ίδιο και όλες οι συγκεντρώσεις που έγιναν πανελλαδικά. Οι εργαζόμενοι της Αθήνας και του Πειραιά, οι εργαζόμενοι όλης της Ελλάδας μίλησαν και η φωνή τους ήτανε, είναι βροντερή και αποφασιστική.

Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση. Κάτω τα χέρια από τα ταμεία. Κάτω τα χέρια από την Ολυμπιακή. Κάτω τα χέρια από τα εισοδήματα και τα δικαιώματά μας.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενων που διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα δώσανε τη δική τους απάντηση στην κυβέρνηση μειοψηφίας που προσπαθεί να παραστήσει την ισχυρή στηριγμένη σε ένα καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα. Σε μια κυβέρνηση η οποία το μόνο που έχει να αντιπαραθέσει στο λαϊκό ποτάμι που ξεχύθηκε στους δρόμους είναι η συκοφάντηση των εργαζόμενων, τα ψέματα, οι κάμερες παρακολούθησης και η κατάθεση ενός ακόμα πιο καλπονοθευτικού από τον προηγούμενο εκλογικού νόμου.

Στις 12 Δεκέμβρη βρέθηκαν αντιμέτωποι δυο κόσμοι. Από την μια μεριά ο κόσμος της δουλειάς που ανοιχτά, πλατιά δημοκρατικά και μαζικά διεκδίκησε το δίκιο του. Και από την άλλη ο σκοτεινός κόσμος του κέρδους, της μίζας και της ρεμούλας, των ρουσφετιών και της μαύρης εργασίας που αναζητούσε καταφύγιο στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων και φαλκίδευσης της θέλησής τους.

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους που δώσανε τη μάχη της απεργίας. Όλους τους εργαζόμενους που δώσανε το παρόν στους δρόμους, παρ’ όλη τη δυσκολία μετακίνησης η οποία αν έλλειπε θα μπορούσαμε να μιλάμε ίσως για τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις από την μεταπολίτευση και μετά. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους νέους εργαζόμενους οι οποίοι έδωσαν το ιδιαίτερο χρώμα τους, το χρώμα της ελπίδας, σε αυτή την κινητοποίηση. Απέναντι στην χειρότερη, στην πιο κυνική και επικίνδυνη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση οι εργαζόμενοι δείξανε το δρόμο, τον τρόπο και το ρεαλιστικό της αντίδρασης. Δείξανε το πώς πρέπει να στέκονται οι συνδικαλιστές και οι πολιτικοί, πως πρέπει να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζόμενων και του λαού, πως μπορούν να πετυχαίνουν νίκες. Η 12η Δεκέμβρη ξεκίνησε σαν μια ακόμα προαναγγελμένη τυπική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και έγινε χάρη στην κινητοποίηση του λαού μια μέρα ελπίδας και περηφάνιας για τους εργαζόμενους.

Το χαμόγελο που άνθησε στα χείλη όλων των εργαζόμενων που βρέθηκαν στην απεργία και τις συγκεντρώσεις, το χαμόγελο της περηφάνιας, της ελπίδας και του αγώνα έχουμε καθήκον να το κρατήσουμε ζωντανό. Έχουμε καθήκον να κάνουμε την 12η Δεκέμβρη την αρχή μιας μεγάλης κινητοποίησης για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Για να σώσουμε την Ολυμπιακή από τα αρπακτικά των Βρυξελών και τους λακέδες τους. Για να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις. Για να κλείσουμε το δρόμο στην αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι δώσανε το σύνθημα και το μάθημα της ενότητας και του αγώνα. Αυτό το σύνθημα πρέπει να το κάνουμε συνδικαλιστική και πολιτική πλατφόρμα. Να ενώσουμε τους εργαζόμενους, να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις που μπορούν και θέλουν να αντιπαρατεθούν στο νεοφιλελευθερισμό. Να αγωνιστούμε μέχρι τέλος και να νικήσουμε.

Η οργάνωση του κόσμου από τα κάτω, η πραγματική κίνηση των εργαζόμενων και ιδιαίτερα των νέων είναι το στοιχείο που μπορεί να κρατήσει ζωντανό το χαμόγελο που άνθησε στα χείλη όλων μας.

Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε

Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση