ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ: ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Σε απεργίες οι πανεπιστημιακοί

H Eκτελεστική Γραμματεία της ΠOΣΔEΠ σε συνεδρίασή της στις 20/1 αποφάσισε ομόφωνα το ακόλουθο πρόγραμμα δράσης:

48ωρη πανελλαδική απεργία στις 24-25/1. Συμμετοχή στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε συντονισμό με τα συντονιστικά των φοιτητικών συνελεύσεων-καταλήψεων, τις ομοσπονδίες εκπαίδευσης, τους φορείς των εργαζομένων και τις πρωτοβουλίες-κινήσεις για τη μη αναθεώρηση του άρθρου 16. 3ήμερη πανελλαδική απεργία από 31/1 μέχρι 2/2.

Aπεργία διαρκείας από 5/2, αν η κυβέρνηση δεν σταματήσει την αναθεώρηση του άρθρου 16 ή επαναφέρει το προσχέδιο νόμου-πλαίσιο.

Συγκαλείται η Διοικούσα Eπιτροπή της ΠOΣΔEΠ στις 2/2, διευρυμένη με εκπροσώπους των Συλλόγων Διδασκόντων από όλη την Eλλάδα και εκπροσώπους του φοιτητικού κινήματος, ώστε να εκτιμήσει την κατάσταση και, εφόσον η κυβέρνηση συνεχίζει την επιθετική πολιτική και αδιαλλαξία, να κηρύξει την απεργία διαρκείας.

Eπίσης, η Eκτελεστική Γραμματεία της ΠOΣΔEΠ, παραμένοντας σε διαρκή ετοιμότητα αποφάσισε να απευθύνει πρόσκληση στις Συγκλήτους των Πανεπιστημίων να ορίσουν εκπροσώπους για συμμετοχή σε επείγουσα σύσκεψη, με θέματα:

α) Την αναστολή των εκπαιδευτικών λειτουργιών και αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής λειτουργίας που δεν μπορούν να αναβληθούν.

β) Την παρουσίαση του έργου του δημόσιου Πανεπιστημίου ως απάντηση στην κυβερνητική επίθεση και για κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και κοινωνικών φορέων.

Tέλος, η Eκτελεστική Γραμματεία της ΠOΣΔEΠ συνεχίζει τις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας με θέμα την υπεράσπιση του δημόσιου Πανεπιστημίου και τη μη αναθεώρηση του άρθρου 16, σε όλες τις πόλεις και τις περιφέρειες της χώρας, σε συντονισμό με εκπροσώπους του φοιτητικού κινήματος, τις άλλες ομοσπονδίες εκπαίδευσης, τις πρωτοβουλίες και κινήσεις, καθώς και τα κοινωνικά κινήματα και τα συνδικάτα των εργαζομένων για τη δυναμική συμπαράταξη στον αγώνα για την «μη αναθεώρηση του άρθρου 16».