Κάτω το κοινωνικό απαρτχάιντ

Πρώτο σχόλιο για τα νέα μέτρα Κικίλια

1. Τα μέτρα είναι απαράδεκτα από όλες τις απόψεις.

2. Από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022 ο μίσος περίπου πληθυσμός της χώρας μπαίνει σε καραντίνα. Δεν μπορεί να μετακινηθεί, να εργαστεί, να πάρει μέρος σε εκδηλώσεις, σε αθλητικά γεγονότα, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε θέατρα, σε κινηματογράφους, σε κέντρα διασκέδασης, σε καφέ κ.ο.κ.

3. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί εξαιρούνται από τις δημόσιες δομές υγείας και σπρώχνονται προς τις ιδιωτικές. Το χαράτσι για να πάνε στη δουλειά τους ή στις σπουδές τους είναι 40 ή 80 ευρώ μηνιαίως…

4. Το «πράσινο πάσο» θα γίνει το εισιτήριο για να μετέχει κάποιος στη φούσκα των «υγιών» πολιτών της κοινωνίας. Θα γίνει και απαγορευτικό για τη μισή κοινωνία. Ο έλεγχος, ο αποκλεισμός, η καταστολή θα πολλαπλασιαστούν και θα επεκταθούν σε πρωτόγνωρες διαστάσεις.

5. Πρόκειται άμεσα και ανοικτά για τη δικτατορία των ελίτ με πρόσχημα την καταπολέμηση της πανδημίας. Πρόκειται για τη «δικτατορία των υγιών ελίτ» που προωθεί η παγκοσμιοποίηση.

6. Όσοι νομίζουν ότι με την «υποχρεωτικότητα» και μάλιστα με πιθανή «ημερομηνία λήξης» σώζουν την κοινωνία, κτίζουν μαζί με τις ελίτ τα σύγχρονα απαρτχάιντ και τη δυστοπία της δυαδικής και περιφραγμένης κοινωνίας.

7. Ο αγώνας για ελευθερία και κοινωνική χειραφέτηση περνά μέσα από το γκρέμισμα της σύγχρονης πλανητικής δικτατορίας και της παγκοσμιοποίησης.