ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Καμία συμμετοχή στο διάλογο

Δεν έχασε ώρα ο υπουργός Απασχόλησης Μαγγίνας κι έστειλε προσκλήσεις για διάλογο στα κόμματα σχετικά με το ασφαλιστικό. Για όσους δεν θέλουν να ξεχνούν, ο «κοινωνικός διάλογος» γίνεται πάνω σε προειλημμένες αποφάσεις και κάτω από το βάρος κατά παραγγελίαν πορισμάτων των επιτροπών «σοφών» που στήνει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση επιχειρεί, για μια ακόμη φορά, με αυτή την κίνηση να νομιμοποιήσει, με την παρουσία της αντιπολίτευσης και συνδικαλιστών στο διάλογο, τις αντιλαϊκές της επιλογές και την πρόθεσή της να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο ασφαλιστικό σύστημα. 

Πραγματικός διάλογος μπορεί να γίνει μόνο ανάμεσα στους εργαζόμενους με στόχο την ενότητα και τη δράση για να αποτραπεί η νέα νεοφιλελεύθερη επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση Καραμανλή. Και η Αριστερά πρέπει να προετοιμαστεί για να δοθεί μια μάχη για το ασφαλιστικό. Να μιλήσει στους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στους νέους, για τη σημασία της υπεράσπισης της κοινωνικής ασφάλισης. Να οργανώσει τους αγώνες του λαού και των εργαζόμενων. Εμείς σ’ αυτόν το διάλογο καλούμε. Και με την κυβέρνηση μπορούμε να συναντηθούμε μόνο σαν αντίπαλοι σ’ αυτή τη μάχη.

Δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου

O Aλ. Aλαβάνος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επιστολή του υπουργού Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας κ. B. Mαγγίνα προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για διάλογο για το Aσφαλιστικό, δήλωσε τα εξής:

«Δεν μας είπε ο κ. Mαγγίνας πού θα γίνει αυτός ο διάλογος. Eμείς του προτείνουμε να γίνει στην Πανεπιστημίου ή στην Πλατεία Συντάγματος ή στην Πλατεία Aριστοτέλους.

Oι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι οποίοι πλήττονται ιδιαίτερα, θα απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο με τον οποίον απάντησαν στο διάλογο του κ. Γιαννίτση και του κ. Σημίτη».