ΗΠΑ και Ισραήλ, εμπρηστές και εγκληματίες

Η νέα εν ψυχρώ σφαγή αμάχων Παλαιστινίων (πάνω από 50 νεκροί και 2.500 τραυματίες, οι περισσότεροι από πραγματικά πυρά ελεύθερων σκοπευτών του ισραηλινού στρατού) ήταν ένα έγκλημα που είχε προαναγγελθεί.

Το φιτίλι που κρατά πάντα έτοιμο το ισραηλινό κράτος το άναψαν οι ΗΠΑ, με την υλοποίηση της απόφασης του Τραμπ για μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ. Άρα είναι εντελώς υποκριτική η λεγόμενη διεθνής κοινότητα, που τάχα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά το νιοστό έγκλημα πολέμου του Ισραήλ. Εάν ήταν αλλιώς, θα είχε πάρει κάποια μέτρα ώστε να μην ξαναπαιχθεί σήμερα το ίδιο έργο.

Αυτή η «διεθνής κοινότητα», από τη Δύση ως την Ανατολή, είχε μέχρι σήμερα εκατοντάδες ευκαιρίες να στείλει ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση Νετανιάχου. Αλλά προτίμησε το ρόλο του θεατή, ενώ μεγάλο μέρος της συνεχίζει να εξοπλίζει ή/και να ξεπλένει με κάθε τρόπο ένα κράτος-τρομοκράτη, που έχει κάνει κουρελόχαρτο τη διεθνή νομιμότητα. Ενώ δεν λείπουν και καθεστώτα, όπως της Άγκυρας, που εξίσου υποκριτικά παριστάνουν τους φίλους της Παλαιστίνης, ενώ κι αυτά κατέχουν ξένα εδάφη, απειλούν με πολέμους κι έχουν μετατρέψει τις χώρες τους σε ανοιχτές φυλακές εθνών και λαών.

Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι σύμμαχοί τους στη Μέση Ανατολή συμπεριφέρονται σαν κοινοί εμπρηστές. Θύμα τους δεν είναι μόνο το διεθνές δίκαιο και ο μαρτυρικός και ταυτόχρονα ανυπότακτος Παλαιστινιακός Λαός, που σαν σήμερα πριν 70 χρόνια αναγκάστηκε να πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς – ένας λαός που δίκαια αγωνίζεται με κάθε τρόπο για Ελευθερία και επιστροφή στα πατρογονικά του εδάφη. Με την πολιτική τους, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ παροξύνουν τη σύγκρουση στην ευρύτερη περιοχή και καταστρέφουν κάθε ελπίδα για ειρήνευση, καθώς στοχεύουν πολύ πέρα από την Παλαιστίνη, τον Λίβανο και τη Συρία – προωθώντας σχέδια επίθεσης ενάντια και στο Ιράν, βάζοντας στο στόχαστρο και τη Ρωσία, και διακινδυνεύοντας έτσι ένα γενικευμένο ολοκαύτωμα.

Κάθε άνθρωπος καλής θέλησης πρέπει να καταδικάσει με κάθε τρόπο τους εμπρηστές και τα εγκλήματά τους. Συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις που διοργανώνονται αυτές τις μέρες (μεταξύ άλλων, την Τρίτη 15/5 και ώρα 7:30 μ.μ. έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, και 7:00 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη/Καμάρα).

Αθήνα, 14/5/2018
ΚΟΕ