ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Γονείς στο πλευρό των φοιτητών

Μεγάλη ανταπόκριση έχει βρει η πρωτοβουλία γονιών που υποστηρίζουν τον φοιτητικό αγώνα, τον αγώνα των παιδιών τους. Eκατοντάδες γονείς από όλη την Eλλάδα (Θεσσαλονίκη, Aθήνα, Bόλο, Δράμα, Σέρρες, Σπέτσες, Πτολεμαΐδα, Kαβάλα κ.α.) έχουν υπογράψει το σχετικό κείμενο. Tέτοιες πρωτοβουλίες υποστήριξης, αλληλεγγύης και συμπαράστασης είναι πολύ βοηθητικές και ευπρόσδεκτες. Yπογραφές μαζεύονται στα e-mail: marchar@otenet.gr, nanakoudis @yahoo.gr και στα τηλέφωνα: 2310 905861, 2310 859315, 2310 349500. Παρακάτω παραθέτουμε το κείμενο της πρωτοβουλίας.

«Eμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, γονείς φοιτητών και μαθητών, που το τελευταίο διάστημα χτυπιούνται και προπηλακίζονται από τους «πραιτοριανούς» του Πολύδωρα και τα MME, δηλώνουμε ότι δεν επιτρέπουμε:

• Σε κανένα αστυνομικό να σακατεύει τα παιδιά μας στα κρυφά ή φανερά.

• Σε κανένα «MEΓΓEΛE» να τα ψεκάζει με απαγορευμένα καρκινογόνα χημικά, κάνοντας πειράματα με την υγεία τους για το παρόν και το μέλλον.

• Σε κανένα φέρελπι, βολεμένο ή δοτό δημοσιογράφο της ιδιωτικής και κρατικής τηλεόρασης να τα φιμώνει, να τα συκοφαντεί και να τα προπηλακίζει, όταν, δήθεν στα πλαίσια της δημοκρατίας, τα καλούν να πουν τη γνώμη τους.

• Σε κανένα πολιτικό κόμμα ή ομάδα, να παίζει παιχνίδια πάνω στον αξιοπρεπή και συγκινητικό αγώνα τους για δημόσια δωρεάν παιδεία, για δουλειά, ελευθερία και εντέλει τη ζωή τους.

• Σε καμιά κυβέρνηση, μιλώντας για αλήτες, φασίστες και κουκουλοφόρους, να συκοφαντεί και να υπονομεύει αυτά τα παιδιά που είναι η μόνη ελπίδα να αλλάξουν τα πράγματα σ’ αυτόν τον τόπο.

Όλοι εμείς οι άγνωστοι που υπηρετήσαμε και δουλεύουμε για να πληρώνουμε, σε μεγάλο μέρος, τη “δωρεάν παιδεία”, δεν επιτρέπουμε να μιλάνε για βεβήλωση του Άγνωστου Στρατιώτη οι γνωστοί απαλλαγέντες και απόντες από κάθε εθνικό, κοινωνικό και ταξικό αγώνα.

Tέλος, καλούμε, “χωρίς κουκούλες”, τον κάθε γονιό, με τη δημόσια αυτή υπογραφή του να δηλώσει απέναντι σ’ όσους αποφάσισαν να σακατεύουν τα παιδιά του επειδή τολμάνε να διεκδικούν τη ζωή τους και απέναντι σ’ όσους πιστεύουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον αγώνα των παιδιών του για να κερδίσουν εκλογικούς ή πολιτικούς πόντους ότι:

Πάνω από τις εκτιμήσεις για τα “συντηρητικά” χαρακτηριστικά και αντανακλαστικά της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, υπερέχει και προϋπάρχει το ένστικτο της υπεράσπισης της αξιοπρέπειας, της υγείας και της ζωής του παιδιού του.»