Για τη δικαστική απόφαση για την Ηριάννα

Η εκδικητικότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε από τους μηχανισμούς του κράτους η Ηριάννα Β.Λ., όπως και ο Περικλής Μ., και το παντελώς αστήρικτο σκεπτικό της απόφασης να μην ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής τους, προκαλούν όλους μας.

Όπως προκλητικές είναι και οι υποκριτικές «ευαισθησίες» της κυβέρνησης Τσίπρα και των υπουργών της. Μιας κυβέρνησης που εμβαθύνει το αντιδημοκρατικό μνημονιακό καθεστώς στη χώρα, αλλά και διατηρεί όλο το «αντιτρομοκρατικό» νομικό πλαίσιο, όντας η πιο υποτακτική σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή. Η έκπτωση της δημοκρατίας φτάνει στο απόγειό της –κατά τα πρότυπα της Ε.Ε.– με κεντροαριστερό μανδύα.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό των δικαστικών και άλλων κρατικών μηχανισμών, όπως και ανάμεσα σε επιχειρηματικά συμφέροντα και κυκλώματα, δεν έχουν κανένα άλλο διακύβευμα εκτός από τον έλεγχο της εξουσίας.

Όσοι θέλουν μια ελεύθερη χώρα επενδύοντας στον συλλογικό αγώνα, θα αναζητήσουν νέους δρόμους χειραφέτησης. Ο αγώνας για πραγματική δημοκρατία συνεχίζεται.

ΚΟΕ, 19/07/2017