ΕΥΑΘ: Το νερό είναι ζωή, η ζωή δεν πωλείται

Η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί το νερό. Σε λίγο θα πουλήσει και τον αέρα που αναπνέουμε. Το νερό της Θεσσαλονίκης παραδίδεται “για ένα κομμάτι ψωμί” στην αμαρτωλή Suez, τον παγκόσμιο βαρόνο του νερού, που αφού βύθισε σε απόγνωση εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη… διψάει και για ελληνικό νερό.

Απ’ όπου πέρασαν, οι μεγαλοβαρόνοι του νερού αύξησαν τα τιμολόγια έως και 150%, άφησαν τα δίκτυα στο έλεος του χρόνου, υποβάθμισαν την ποιότητα του νερού σκορπώντας αρρώστιες, και δημιούργησαν περιβαλλοντικά προβλήματα. Πρώτιστο μέλημά τους ήταν το κέρδος. Η Suez, εφαρμόζοντας ένα σύστημα παρόμοιο με… τηλεκάρτας, κόβει το νερό σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν.

Αυτά επιχειρεί να επαναλάβει στην Ελλάδα η κυβέρνηση, με πρώτο σταθμό το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ. Οι κ.κ. Κόκκαλης και Μπόμπολας, συνεργάτες της Suez, περιμένουν στη γωνία για το μερίδιό τους.

Ο διαβόητος κ. Σκόδρας, με πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης και μεθοδευμένα βήματα, μέσα από οικονομικά σκάνδαλα και διώξεις εργαζομένων, οδήγησε την ΕΥΑΘ στην απαξίωση.

Ξεπουλάνε το νερό για 70 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή το κόστος της ζωής μας –του νερού– είναι 50 ευρώ ανά Θεσσαλονικιό. Με 50 ευρώ ο καθένας μας, θα αγοράζαμε την ΕΥΑΘ!

Απαιτούμε:

  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση κάθε σχέδιο ξεπουλήματος της ΕΥΑΘ.
  • Να πάρουν θέση, καταδικάζοντας την κυβέρνηση, ο νομάρχης κ. Ψωμιάδης, ο δήμαρχος κ. Παπαγεωργόπουλος και όλοι οι δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι συνένοχοι του εγκλήματος που επιχειρείται.
  • Έξω η Suez από την ΕΥΑΘ. Τα παθήματα εκατομμυρίων ανθρώπων του πλανήτη να μας γίνουν μάθημα.
  • Να απομακρυνθεί εδώ και τώρα ο κ. Σκόδρας.
  • Να πάψουν οι διώξεις των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ.

Νομαρχιακή Κίνηση Θεσσαλονίκης Αριστερά!

Τηλ. επικοινωνίας:
6938096456 (Μαριάννα Μπρεκάση)
6946122554 (Αποστόλης Χαραλαμπίδης)
6977034350 (Γιώργος Θεοδωρόπουλος)