Επικήδειος Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Οδοντιάτρων

Μαριάννα μου: παράδειγμα της ζωής μου!

Δε σε ήξερα, σε γνώρισα εκεί, στο κέντρο μεταναστών. Με εκείνα τα μεγάλα, αστραφτερά, αποφασιστικά σου μάτια πήρες απόφαση για όλους μας: Θα γινόμασταν εθελοντές οδοντίατροι! Το είπες τόσο αποφασιστικά που κανένας δε μπορούσε να σου φέρει αντίρρηση.
Δε σε γνώρισα, σε συνάντησα σε εκείνη τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, θυμάσαι; Εκεί μου είπες: Θα κατεβούμε στις εκλογές, θα δείξουμε ότι έχουμε δύναμη, ότι είμαστε πολλοί. Έτσι μας δόθηκε και εμάς η ευκαιρία να καταλάβουμε (όλοι εμείς, που νομίζαμε ότι ήμασταν μόνοι) ότι είμαστε πραγματικά πολλοί.
Δε σε γνώρισα, ήρθα και σε βρήκα πριν ένα μήνα στο Θεαγένειο, τρέμοντας σχεδόν, νομίζοντας ότι θα συναντήσω το θάνατο και εσύ μου σύστησες τη ζωή την αγαπημένη σου.
Χωρίς να περιφρονείς το θάνατο έδινες μαθήματα ζωής. Δεν άφησες ούτε μια στιγμή που να μη προσπάθησες να τη γεμίσεις με όλα εκείνα τα πλούσια συναισθήματα που σε χαρακτήριζαν. Ούτε ακόμη και εκείνη, την πριν το τέλος.
Δέχθηκες το θάνατο όρθια, σχεδόν τον καλωσόρισες.
Αγαπημένη μου Μαριάννα, θα είσαι παράδειγμα ζωής για μας. Σ’ ευχαριστούμε για τη κληρονομιά σου…

(Μ’ αυτά τα λόγια η Αγγελική Γκόνη αποχαιρέτησε την αγαπημένη μας σύντροφο, εκ μέρους της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ)