Εκλογές στους ιδιωτικούς υπαλλήλους της Αθήνας, του Α.Κ.

Σε ένα από τα πολυπληθέστερα σωματεία εργαζομένων της Αττικής, που συγκεντρώνει τους περισσότερους κλάδους του ιδιωτικού τομέα, πραγματοποιούνται εκλογές από τις 12 έως τις 19 Μαρτίου. Τη Δευτέρα 25 Φερβουαρίου θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Δύο χρόνια μετά τις προηγούμενες εκλογές του σωματείου πολλά μπορούν να ειπωθούν ότι πραγματοποιήθηκαν, από την πλειοψηφούσα στη διοίκηση παράταξη του ΠΑΜΕ. Αλλά αν δεν αναρωτηθούμε κατά πόσο αυτά ανταποκρίνονταν στις συνθήκες που δυσκολεύουν για τους εργαζόμενους και τις ανάγκες που υπάρχουν, δεν μπορεί κανείς να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα.

Ένα βήμα για να αντιστραφεί η σημερινή εικόνα θα ήταν σίγουρα η ενεργητική παρέμβαση του σωματείου στους χώρους εργασίας, η προσπάθεια να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους αγώνες που χρειάζονται (ή/και γίνονται). Αντιθέτως, κυρίως οι νέοι εργαζόμενοι δεν έχουν γνωρίσει τι σημαίνει συλλογική δράση και αλληλεγγύη για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Οργισμένοι με όσα συνεχώς προωθούνται εις βάρος τους, δυσπιστούν απέναντι σε όσους τους θυμούνται από ψηφοφορία σε ψηφοφορία ή έστω και σε καμιά απεργία.

Η Ένωση Εργαζομένων συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες του σωματείου και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν μέσα και έξω από αυτό. Συμμετέχουμε στις εκλογές του σωματείου μας θεωρώντας ότι είναι μια σημαντική στιγμή στην προσπάθεια που κάνουμε για να δυναμώσει η φωνή των νέων εργαζομένων. Για να φέρουμε σε επαφή κάθε εργαζόμενο με το συνδικαλισμό της συλλογικής συμμετοχής και γνώσης, κόντρα στο συνδικαλισμό των επίσημων αντιπροσώπων, φωστήρων και ψευτοτσαμπουκάδων.

Ζητούμενο είναι να γνωρίσουν οι εργαζόμενοι στην καθημερινότητά τους το σωματείο. Να καταλάβουν ότι απέναντι στο αφεντικό δεν είναι μόνοι τους. Η εργαζόμενη νεολαία θα εμπιστευτεί το σωματείο της όταν βρίσκεται δίπλα της, στηρίζοντας και ενθαρρύνοντας τους αγώνες της σε όποια μορφή εκφραστούν. Μπορούμε να μάθουμε ξανά να κερδίζουμε τις δικές μας μάχες και να πιστέψουμε ότι η αξιοπρέπειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη και μας ωθεί σε νέες νίκες.

Α.Κ.