Είναι επικίνδυνοι και είμαστε αποφασισμένοι

2011_11_01_protektorato_1

2011_11_01_protektorato_1Ανακοίνωση της νεολαίας ΚΟΕ – 6/12/2012

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που αναμασά όλη την ακροδεξιά ρητορεία περί κουκουλοφόρων και μολότοφ δείχνει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση Σαμαρά. Τελευταίο τους καταφύγιο είναι το ψέμα, η προβοκάτσια, ο φόβος. Για αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνοι. Δεν έχουν πλέον τίποτα άλλο να πουν, δεν μπορούν κανέναν να πείσουν και ειδικά τους νέους.

Γιατί οι νέοι, τέσσερα χρόνια μετά το Δεκέμβρη του 2008, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα και το μαύρο μέλλον, με τον αποκλεισμό και τα αδιέξοδα. Από τη γενιά των 700€ (Ποιος τη θυμάται; Μοιάζει σήμερα σαν κακόγουστο αστείο) στη γενιά της ανεργίας, της επισφάλειας και της μετανάστευσης. Ο Δεκέμβρης ήταν η αρχή, ήταν η πρώτη εξέγερση στην απαρχή της κρίσης, ήταν το πρώτο ξέσπασμα οργής και αγανάκτησης μιας ολόκληρης γενιάς!

Το σύνθημα «Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων!», τέσσερα χρόνια μετά είναι το ίδιο επίκαιρο. Τότε το κράτος και η κυβέρνηση δολοφονούν εν ψυχρώ ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι. Σήμερα, η λυγισμένη από τον φόβο συγκυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» δολοφονεί καθημερινά, αυτοκτονώντας εκατοντάδες ανθρώπους. Σήμερα κιόλας ανακοίνωσαν ότι η ανεργία έφτασε το 26% ενώ πολύ πάνω από τους μισούς νέους είναι άνεργοι.

Κι όμως, το καθεστώς σήμερα είναι ακόμα πιο αυταρχικό: Από την αστυνομική καταστολή μια ολόκληρης νεολαίας το 2008, σήμερα η κυβέρνηση προχωρά σε απαγορεύσεις συναθροίσεων, σε διώξεις για όποιον αντιστέκεται, σε απανωτά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, μετατρέποντας το ελληνικό κοινοβούλιο σε διακοσμητικό φυτό της τοκογλυφικής τρόικας. Χτίζουν ένα ειδικό καθεστώς στο οποίο η νέα γενιά δεν μπορεί να ζήσει, σπρώχνοντας την στο περιθώριο, τη μετανάστευση, την παραίτηση, την κατάθλιψη.

Ο Δεκέμβρης όμως έδειξε πως τα αδιέξοδα μια ολόκληρης γενιάς δεν μένουν χωρίς απάντηση. Οι νέοι σήμερα έχουμε σημαντικό ρόλο στον ξεσηκωμό ολόκληρου του ελληνικού λαού, έχουμε σημαντική θέση στην ανοικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας, χωρίς μνημόνια και Τρόικες, μιας Ελλάδας Ανεξάρτητης και Δημοκρατικής. Με το λαό πρωταγωνιστή και χειραφετημένο!

Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες! Ήρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε.

Κάτω η μαύρη Κυβέρνηση του Μνημονίου. Είναι δίκαιο να εξεγείρεσαι!