Ολόκληρη η Ευρώπη έχει ξεσηκωθεί ενάντια στην Eυρωπαiκή Ένωση

Μήνυμα της ΚΟΕ προς την ιρλανδική Αριστερά και το μέτωπο του ΟΧΙ

Η ΚΟΕ απέστειλε, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ιστορική νίκη του ΟΧΙ, το ακόλουθο μήνυμα στις δυνάμεις που εργάστηκαν για τη νίκη του στρατοπέδου των λαών:

"Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι!

Χάρη στο λαό της Ιρλανδίας, τα σχέδια της αντιδημοκρατικής και αντιλαϊκής Ευρωπαϊκής Ένωσης δέχτηκαν ένα ισχυρό πλήγμα. Σε αυτές τις στιγμές λαϊκών πανηγυρισμών, είμαστε πεπεισμένοι ότι εκφράζουμε και τη γνώμη εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών, στους οποίους δεν επιτράπηκε να πουν την άποψή τους στο ζήτημα της συνθήκης της Λισαβόνας, λέγοντάς σας μόνο:

Go raibh mile maith agaibh!"
[Χίλια ευχαριστώ!]

Το μήνυμα της ΚΟΕ δημοσιεύθηκε σε διάφορα έντυπα και ιστοσελίδες της ιρλανδικής Αριστεράς, καθώς και στην εφημερίδα "An Phoblacht", που απηχεί τις απόψεις του Σιν Φέιν. Εξάλλου, το Κίνημα Νεολαίας Κόνολι (από το όνομα του Ιρλανδού επαναστάτη που εκτελέστηκε το 1916 από τους Βρετανούς) μας έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα, όπου μεταξύ άλλων τονίζει:

"Ο λαός της Ιρλανδίας είπε ΟΧΙ στη στρατιωτικοποίηση, την ιδιωτικοποίηση και τη Λισαβόνα. Ο στόχος ενός κορπορατίστικου ευρωπαϊκού υπερκράτους απορρίφθηκε από τον ιρλανδικό λαό, ακριβώς όπως προηγουμένως απορρίφθηκε από τους λαούς της Γαλλίας και της Ολλανδίας. Ο ιρλανδικός λαός απέρριψε τη συνθήκη, υπερασπιζόμενος τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία, την προστασία των εργαζόμενων και των δημόσιων υπηρεσιών. Το ΟΧΙ ήταν μια σαφής προοδευτική και αντιιμπεριαλιστική ψήφος. Το Κίνημα Νεολαίας Κόνολι έδωσε όλες του τις δυνάμεις σ’ αυτή την καμπάνια, και σήμερα έχουμε κάθε λόγο να είμαστε χαρούμενοι. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, Έλληνες σύντροφοι, για την αλληλεγγύη σας!"