Ολόκληρη η Ευρώπη έχει ξεσηκωθεί ενάντια στην Eυρωπαiκή Ένωση

Οι 27 ξιφουλκούν εναντίον της "ριζοσπαστικοποίησης"!

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ξεκαθαρίζουν με κυνισμό ότι αδιαφορούν για την ακρίβεια και ενδιαφέρονται για την καθιέρωση εβδομάδας 65 ωρών εργασίας. Και με τον ίδιο κυνισμό, δηλώνουν την ανησυχία τους για την πανευρωπαϊκή οργή που φέρνουν οι επιλογές τους. Δεν είναι τυχαίο που στα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής των 27 ρίχνεται ιδιαίτερο βάρος στην "ένταση των προσπαθειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας" και στην προτροπή προς την Κομισιόν "να συνεχίσει, το συντομότερο, τις εργασίες της για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης και της στρατολόγησης τρομοκρατών".

Εδώ πια πέφτουν και τα τελευταία προσχήματα. Τι είναι άραγε αυτή η "ριζοσπαστικοποίηση", την οποία οι θεράποντες της δημοκρατίας τύπου Βρυξελλών ταυτίζουν με τη "στρατολόγηση τρομοκρατών"; Τι άλλο, πέρα από το όλο και πιο βαθύ χάσμα, την πιο πλατιά απονομιμοποίηση και απόρριψη των επιλογών του διευθυντηρίου από τους εργαζομένους σε κάθε γωνιά της Ευρώπης; Αυτή είναι η ανησυχία των 27. Γι’ αυτό, άλλωστε, βάφτισαν "τρομοκρατία" τις απεργίες, τις καταλήψεις δημοσίων χώρων, την πολιτική ανυπακοή – εκείνα, δηλαδή, που βλέπουμε όλο και πιο συχνά στις πόλεις ολόκληρης της Ευρώπης.

Δεν είναι τυχαίο ότι ενισχύεται ο ρόλος της ευρωαστυνομίας και της ευρωδικαιοσύνης, ότι επιταχύνεται η ψήφιση όλων των νομοθετημάτων που αφορούν την ενιαία στάση των κρατών μελών στα ζητήματα της "τρομοκρατίας" και ότι γιγαντώνονται οι μηχανισμοί ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ κρατών μελών και μυστικών υπηρεσιών. Τελευταίο επεισόδιο σ’ αυτόν το τομέα είναι η καθιέρωση σε πανευρωπαϊκή κλίμακα του ηλεκτρονικού φακελώματος, μιας βάσης, δηλαδή, δεδομένων για χρήση όλων των κρατών μελών, όπου θα καταγράφεται το ποινικό μητρώο όσων καταδικάζονται στην Ευρώπη. Έτσι, δίπλα στα ποινικά και οικονομικά εγκλήματα, περίοπτη θέση θα έχουν κι εκείνοι που "αντιστάθηκαν κατά της αρχής", "κατέστρεψαν εθνικά σύμβολα" ή αμφισβήτησαν τη δημόσια εξουσία.

Βλέπετε, ο εργασιακός μεσαίωνας, για ν’ αντέξει, θέλει και την Ιερά Εξέταση. Αυτή είναι η συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον 21ο αιώνα!