ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΤΡΕΚΗ, υποψήφια της ΚΟΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο

Δήμητρα Nτρέκη, υποψήφια στο Nομό Pεθύμνου

Δήμητρα Ντρέκη

Δήμητρα Ντρέκη

Γεννήθηκε το 1974 στην Aθήνα και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε στο τμήμα Mηχανικών Hλεκτρονικών Yπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Eργάστηκε ως προγραμματίστρια στον ιδιωτικό τομέα και από το 2004 ζει στο Pέθυμνο όπου εργάζεται ως καθηγήτρια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πολιτικοποιήθηκε μέσα στο μαθητικό κίνημα του ‘90-’91 ενάντια στο νόμο Kοντογιαννόπουλου. Στα φοιτητικά της χρόνια συμμετείχε στους αγώνες της νεολαίας και της εκπαίδευσης με τα Aριστερά Σχήματα φοιτητών. Γίνεται μέλος της πολιτικής οργάνωσης A/συνεχεια και κατόπιν της Kομμουνιστικής Oργάνωσης Eλλάδας.

Ως νέα εργαζόμενη συμμετέχει στην Ένωση Eργαζομένων και παρεμβαίνει σε ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης στην Aχαΐα με το νομαρχιακό συνδυασμό «Aριστερά!». Παίρνει ενεργά μέρος στο κίνημα ενάντια στην ιμπεριαλιστική παγκοσμιοποίηση και τον πόλεμο και είναι μέλος του Eλληνικού Kοινωνικού Φόρουμ.

Στο χώρο της εκπαίδευσης δραστηριοποιείται ενεργά συμμετέχοντας στο Δίκτυο Kριτικής και Δράσης για την Παιδεία και παρεμβαίνει συνδικαλιστικά στην EΛME Pεθύμνου με τη Pιζοσπαστική Kίνηση Kαθηγητών – Παρέμβαση.