διαβάστε… ακούστε…

diabaste

διαβάστε…

diabasteΤζόναθαν Λέθεμ

Όπλο μετά Μουσικής

370 σελίδες, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Ένας από τους πολύ αξιόλογους εκπρόσωπους της σύγχρονης βορειοαμερικάνικης λογοτεχνίας με γνωστότερο (και καλύτερο) έργο του το Motherless Brooklyn. Το Όπλο μετά Μουσικής, το βιβλίο με το οποίο πρωτοεμφανίστηκε, συνδυάζει επιτυχημένα στοιχεία αστυνομικού μυθιστορήματος και επιστημονικής φαντασίας. Η μετάφραση είναι του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη.

 


ακούστε…

akouste1Manic Street Preachers

Journal for Plague Lovers

Επιστροφή της μπάντας στην πρώτη της περίοδο που είχε κλείσει με τη μυστηριώδη εξαφάνιση του ιδιοφυούς αλλά και αυτοκαταστροφικού ηγέτη της, του Richey Edwards. Στο Journal for Plague Lovers αξιοποιούνται στίχοι του Edwards (κίνηση που ήδη έχει κατηγορηθεί σαν προσπάθεια εκμετάλλευσης του παρελθόντος… ελλείψει έμπνευσης) κάνοντας τις συγκρίσεις με το κορυφαίο τους άλμπουμ εκείνης της περιόδου (το Holy Bible) αναπόφευκτες.


 

akouste2Lhasa de Sela

Lhasa

Μια πολύ ιδιαίτερη φωνή, αλλά και παρουσία συνολικά, η Lhasa de Sela παρουσιάζει τον τρίτο της μόλις δίσκο μέσα σε ένα διάστημα έντεκα ετών – κάτι αρκετά ασυνήθιστο για τα δεδομένα της μουσικής βιομηχανίας. Δώδεκα τραγούδια προορισμένα για πολλές ακροάσεις.