Συλληπητήριο Μήνυμα προς το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα (DHKP) Τουρκίας, 15/08/2008

Image

Από την κηδεία του Ντουρσούν Καρατάς

Αγαπητοί σύντροφοι,
Παρακαλούμε δεχθείτε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας για το χαμό του σ. Ντουρσούν Καρατάς, γενικό γραμματέα του Κόμματός σας και ιστορική μορφή του επαναστατικού κινήματος των λαών της Τουρκίας και του Β. Κουρδιστάν.

Ο σ. Καρατάς έφυγε σχετικά νέος, αλλά άφησε πίσω του μια τεράστια κληρονομιά αγώνων, αυτοθυσίας και ακατάβλητης πίστης στο δίκιο της υπόθεσής μας. Επί τέσσερις σχεδόν δεκαετίες βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της πάλης, χωρίς ούτε στιγμή να υποκύψει στις κάθε είδους επιθέσεις και πιέσεις της αντίδρασης.

Το γεγονός ότι η πρώτη του σύλληψη, το 1974, οφειλόταν στο ότι έγραφε συνθήματα εναντίον της εισβολής της φασιστικής δικτατορίας της Άγκυρας στην Κύπρο, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του βαθιού διεθνισμού του, που ποτέ δεν θα ξεχαστεί από τους Έλληνες κομμουνιστές.

Η ηρωική στάση του στη δίκη της DEVSOL, η μετέπειτα απόδρασή του, ο καθοριστικός του ρόλος στην ίδρυση του Κόμματός σας και στους ηρωικούς αγώνες που συνεχίστηκαν με την καθοδήγηση και ενεργό συμμετοχή του αποτελούν παρακαταθήκη για όλους τους επαναστάτες.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αντλήσετε δύναμη από το παράδειγμα του ώστε να αναπληρώσετε το κενό που αφήνει.

Τιμή και δόξα στον σύντροφο Ντουρσούν Καρατάς!

Οι ήρωες της Επανάστασης ζουν πάντα στους αγώνες μας!

Αθήνα, 15/8/2008
Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας