δείτε… ακούστε…

deite

δείτε…

deiteGRAN TORINO

Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ
Ηθοποιοί: Κλιντ Ίστγουντ, Μπι Βανγκ

Ο Γουόλτ Κοβάλσκι είναι ένας βετεράνος του πολέμου της Κορέας, ο τελευταίος “λευκός” σε μια γειτονιά γεμάτη Ασιάτες μετανάστες. Οχυρώνεται πίσω από το παρελθόν του, στη λάμψη του αυτοκινήτου-συμβόλου του, τού Gran Torino του τίτλου της ταινίας. Ωστόσο, θα επαναπροσδιορίσει τις αξίες του και θ’ αναγκαστεί να δει την πραγματικότητα με διαφορετική ματιά μέσα από την επαφή του μ’ έναν πιτσιρικά. Τα συντρίμμια του αμερικάνικου ονείρου, ο μύθος της ανωτερότητας της φυλής, ο φόβος για το διαφορετικό, το ξένο, είναι μερικά από τα κεντρικά στοιχεία που εξετάζει η ταινία. Πλαισιωμένος από ερασιτέχνες, κυρίως, ηθοποιούς, και μάλλον στην τελευταία ερμηνεία της καριέρας του, ο Ίστγουντ παραμένει στο υψηλό επίπεδο των τελευταίων του ταινιών, με μια αυτοκριτική, στοχαστική διάθεση και μια δημιουργική ορμή ασύμβατη, ίσως, με την ηλικία του, αλλά απολαυστική και ουσιαστική.


ακούστε…

akousteBeirut

March of the Zapotec/Holland

Διπλό EP με ηχογραφήσεις που καλύπτουν τις αναζητήσεις του Zach Condon, του μουσικού πίσω από το όνομα Beirut, από την κυκλοφορία του τελευταίου άλμπουμ του (The Flying Club Cup) και έπειτα. Το χαρακτηριστικό βαλκανικό-τσιγγάνικο ηχόχρωμα, που χαρακτηρίζει τον Condon ήδη από το ντεμπούτο του, το Gulag Orkestrar, παραμένει, αλλά διευρύνεται.

Το πρώτο EP, March of the Zapotec, περιλαμβάνει τραγούδια που ο Condon δούλεψε με μουσικούς από την Οαχάκα του Μεξικού, ενώ το δεύτερο, το Holland, περιλαμβάνει “σκόρπια”, πιο ιδιωτικά τραγούδια του.