ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΣ

Αυθαιρέτως

Ανώτατη βία

«Παρακολουθήστε το συλλογισμό: Η νέα γενιά τρομοκρατών είναι συνεχιστές της 17 Νοέμβρη. Η 17 Νοέμβρη είχε σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι αντιεξουσιαστές, εκμεταλλευόμενοι το πανεπιστημιακό άσυλο, καταφεύγουν στους χώρους των πανεπιστημίων. Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι μέρος της υφιστάμενης νομοθεσίας των ΑΕΙ. Άρα, η ανατροπή του νομικού πλαισίου της ανώτατης παιδείας, την οποία έχει από καιρό σχεδιάσει η κυβέρνηση, πρέπει πάραυτα να συντελεστεί. Δεν είναι ζήτημα παιδείας. Είναι θέμα δημόσιας τάξης και κάτι περισσότερο: κρατικής ασφάλειας. Μόνο μια υπερσυντηρητική κυβέρνηση, με τη συνδρομή λαϊκιστικών ηλεκτρονικών ΜΜΕ, θα μπορούσε να επιβάλει στην κοινωνία αυτό το τερατώδες συμπέρασμα, ως απόληξη μιας παρόμοιας φασίζουσας συλλογιστικής. Να που συμβαίνει».  Από σχόλιο του Α. Καλοκαιρινού στην εφημερίδα «ΝΕΑ», 20/1.

Μάκης Ι

Ο Μάκης Κοψίδης έχει πάρει φόρα. Σαν εκπρόσωπος τύπου του ΚΚΕ κατάγγελνε σαν προβοκάτορες τους πάντες, χαρακτήριζε σαν δεξιούς και χαλασμένους όσους διέγραφε η ηγεσία του Περισσού (πχ τον Μήτσο Κωστόπουλο, τον Γιάννη Θεωνά). Στη συνέχεια τον δέχτηκαν στην ΚΕΔΑ και μάλιστα στο ΚΣ της κίνησης. Χρησιμοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ σαν εφαλτήριο για τη μεταπήδηση στο ΣΥΝ (τον ανέχονταν να μιλάει για «κοινούς αγώνες» και να έχει ειδικά κονέ με τον Τύπο), και τώρα στη δεξιά πτέρυγα του ΣΥΝ εφορμά ενάντια στη συνεργασία με αριστερές δυνάμεις και προβάλλει σαν μονόδρομο τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Μάκης ΙΙ

Αναφέρει σε άρθρο του στην Ελευθεροτυπία (23/1): «Αντί [ο ΣΥΝ] να απομονώνεται από τα ευρύτερα προοδευτικά στρώματα, αναζητώντας συμμάχους σε σχήματα που δεν εκπροσωπούν τίποτα στην κοινωνία, να κάνει αποφασιστικό άνοιγμα στον προοδευτικό χώρο, αποκαθιστώντας και διευρύνοντας τους δεσμούς του με προοδευτικές δυνάμεις. Αντί να ακολουθεί μια «γραμμή» που τον μετατρέπει σταδιακά σε ένα… ΚΚΕ light, να διατυπώσει πρόταση διαλόγου στο ΠΑΣΟΚ».

«Σχήματα που δεν εκπροσωπούν τίποτα στην κοινωνία» όλες οι δυνάμεις της αριστεράς κατά τον Μάκη. Ίσως μάλιστα να είναι μετρημένος στην έκφρασή του και να πιστεύει άλλα χειρότερα για τα «γκρουπούσκουλα». Ίσως και να μην έχει ιδίαν γνώμη, αλλά να μεταφέρει στο χαρτί ό,τι του λένε ή ό,τι νομίζει πως αρέσει. Άνθρωπος κατεξοχήν ντόμπρος, ευθύς, με άποψη και χαρακτήρα ο Μάκης. Τυπικό παράδειγμα κομματικού υπαλλήλου, αδίστακτου, άχρηστου και υποχθόνιου. Αύριο ίσως να υποδεικνύει προς πάσα κατεύθυνση τους «Στρατούληδες, Βούτσηδες, Μπανιάδες, και λοιπούς δικτυακούς, αναρχοαυτόνομους, κρυφοτρομοκράτες».

Να μαζευτεί ή μαζέψτε τον!