Αυθαιρέτως

Λύσσα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια συμμαχία αλλά μια μεθόδευση. Δεν είναι μια συμμαχία, αφού οι υποτιθέμενοι σύμμαχοι του ΣΥΝ είναι πολιτικά ανύπαρκτοι. Είναι μια μεθόδευση αφού, με το πρόσχημα της αριστερής ενότητας, επιχειρείται η νεοκομμουνιστική μετάλλαξη του ΣΥΝ.»

«Λίγοι έχουν ακούσει για την ΚΟΕ και ακόμα λιγότεροι γνωρίζουν ότι ΚΟΕ σημαίνει Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας. Μέσα στους λίγους περιλαμβάνονται όμως και η ηγεσία του ΣΥΝ, αφού με την ΚΟΕ και άλλες αριστερίστικες μικροομάδες συγκρότησε τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτά και άλλα τέτοια γράφει στην οικονομική εφημερίδα «Ημερησία» ο Γ. Καρυπίδης. Γιατί όμως τέτοιο έντυπο να ασχολείται και να κόπτεται για τέτοια θέματα, και μάλιστα με τόσο ζήλο; Κοτζάμ κρίση έχουμε, κι εσείς φοβάστε μια… νεοκομμουνιστική ανταρσία του ΣΥΝ και της ΚΟΕ; Ας είσθε σοβαροί ή, αν δεν μπορείτε, ας μην χάσετε τη σοβαροφάνειά σας (όση σας απέμεινε…)

Ο Ιωσήφ και τα προβλήματα γλωσσολογίας

Ένα από τα πολλά προβλήματα του Ι.Β. Στάλιν ήταν ότι πάντα «μπέρδευε» τη γραμματική. Δεν ξεχώριζε την ενεργητική από την παθητική φωνή, και αυτό εμφανιζόταν πολλές φορές με το πώς έκλινε το παρακάτω ρήμα:

εναλλάσσω, εναλλάσσεσαι, εναλλάσσεται, εναλλάσσουμε, εναλλάσσεστε, εναλλάσσονται.

Δόξα όμως στους πάσης φύσεως ανανεωτές κρυπτο-ΠΑΣΟΚους ευρωκομμουνιστές κ.ά., που μας βοήθησαν στην ανακάλυψη του τραγικού για την ανθρωπότητα λάθους.

Δουλειά δεν είχε ο διάολος και…

Στη γνωστή του στήλη, ο διαβολάκος συνεχίζει να ξύνεται στην γκλίτσα της ανανέωσης. Λέει όμως και ορισμένες αλήθειες. Όπως ότι αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ… δεν θα είχε ούτε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ο ΣΥΝ, θα βρισκόταν δηλαδή μεταξύ 2,9% και 3,1%, στα όρια εμφράγματος ως συνήθως. Ούτε βουλευτή Επικρατείας θα είχε η ΑΚΟΑ. Ούτε θα υπήρχαν πολλά άλλα, υλικά και πολιτικά καλούδια… Δίκιο έχει, αν και δεν είναι δικά του. Ρε μπας και δεν είναι διαβολάκος, αλλά ένας καλός παπαγαλάκος;