Αυθαιρέτως

Την χάσαμε την ψυχραιμία μας…

Υπάρχει μια δύναμη της Αριστεράς που είχε κάνει όλους τους σχεδιασμούς της για να πετύχει να μονοπωλήσει τον αριστερό χώρο και, αν μπορούσε, να διέλυε κάθε άλλη αριστερή φωνή. Μάλιστα δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να κατηγορεί τους πάντες και να συκοφαντεί ασύστολα κάθε άλλη αριστερή δύναμη. Τώρα, με τη διάψευση των σχεδιασμών και την ανάπτυξη του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ, τείνει να χάσει την ψυχραιμία της για τα καλά. Μια ψύχραιμη στάση θα ήταν να προετοιμαστεί και για άλλα πράγματα, και άλλους τριγμούς. Μια σοβαρή στάση θα ήταν να αναλύσει ορθά την αύξηση της επιρροής του ΣΥΝ. Εντάξει, υπάρχει και η βολική εξήγηση πως ετοιμάζεται μια νέα εφεδρεία του συστήματος…

Επίκαιρο σύνθημα

Ενώ στην πλατεία είχαν έρθει πάνω από 15.000 πολίτες της Καβάλας για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια χαβουζοποίησης της περιοχής, οι "καθαροί" έκαναν μια ξεχωριστή συγκέντρωση, ανέλυσαν την πιο σωστή και μοναδική πρόταση που συγκινεί ευρύτατες μάζες (την πρόταση για λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία) και φώναξαν αγωνιστικά συνθήματα, μεταξύ των οποίων το πολύ επίκαιρο "ΠΑΣΟΚ, ΝουΔου, Συνασπισμός, Ψήφισαν το Μάαστριχτ, πληρώνει ο λαός". Είπαμε, χάσαμε την ψυχραιμία μας, αλλά δεν ρωτάμε και κανένα επικοινωνιολόγο τι να κάνουμε; Δεν μπορεί, θα υπάρχουν και κομμουνιστές επικοινωνιολόγοι. Αν δεν βρεθούν, θα ρωτήσουμε πάλι τη Σεμίνα τι μπορεί να κάνει.

Γράφτηκε στον τύπο και ίσως να είναι έτσι

Πέρα από τα σενάρια για αλλαγές στην ηγεσία του ΚΚΕ γράφτηκαν στον τύπο πληροφορίες για διαγραφές στην κομματική οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ και στο ΚΣ της ΚΝΕ. Αιτία, πάντα σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι η διαφωνία για την πολιτική συμμαχιών που ακολουθείται από το ΚΚΕ. Επίσης γράφτηκε πως, όταν ρωτήθηκαν από δημοσιογράφους αν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες, η απάντηση ήταν η ακόλουθη: "Εμείς λογοδοτούμε μόνο στο λαό και στη νεολαία για το αν η πολιτική μας συμφέρει τη μεγάλη πλειοψηφία τους". Η αλήθεια –πέρα από το χάσιμο της ψυχραιμίας– είναι πως "δεν σύρεται" το ΚΚΕ, αλλά πιέζεται αφόρητα από τον ΣΥΡΙΖΑ.