Αυθαιρέτως

Ε, όχι και παλιά φίλη, αλλά τι να κάνουμε τώρα…

Η Αλέκα Παπαρήγα πάλι δέχθηκε τη φιλοφρόνηση του Χου Ζιντάο: "Είστε παλαιά φίλη του κινεζικού λαού και του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας. Θέλουμε να σας εκφράσουμε τη μεγάλη εκτίμησή μας, να ανταλλάξουμε απόψεις για τις σχέσεις των δύο χωρών και των δύο κομμάτων".

Και ανταπέδωσε: "…συζητήσαμε για τις σχέσεις των δύο κομμάτων. Όπως ξέρετε, οι σχέσεις είναι στενές, με τακτές επαφές… οι σχέσεις έχουν έναν ουσιαστικό χαρακτήρα και όχι τυπικό… ο ένας να συζητάει εποικοδομητικά με τον άλλον".

Τι ωραία, με πόση χαρά και εποικοδομητικότητα που συζητάνε μεταξύ τους, ενώ ξεπουλιέται το λιμάνι του Πειραιά!

Άνεση και ευλυγισία

Τελικά, με όλους μπορεί να συζητά "εποικοδομητικά" ο Περισσός, μπορεί να δέχεται τα εύσημα των πάντων, από τον Καραμανλή μέχρι το Χου Ζιντάο, μπορεί κάλλιστα να έχει στενότατες σχέσεις και με το ΑΚΕΛ, που λέει "ναι στην ΕΕ" και με τους Κινέζους "κομμουνιστές" (ε, δεν γίνεται να μην μπει σε εισαγωγικά!).

Ένας είναι ο εχθρός, ξεκόλλα!

Τελικά, φαίνεται πως για το ΚΚΕ ένας είναι ο εχθρός.

Όχι, ρε σύντροφε, ο ιμπεριαλισμός. Ξεκόλλα, τι είναι οι Κινέζοι;

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εχθρός, σύντροφε. ΣΥΝελθε! Μη χάνεις από μπροστά σου το κύριο μέτωπο.

Αγοραστής – πωλητής

Άλλωστε, οι Κινέζοι φταίνε που αγοράζουν; Μέγα λάθος. Το ξεκαθάρισε κι αυτό η Αλέκα Παπαρήγα: "Η αντίθεσή μας δεν είναι στο ποιος θα αγοράσει. Οταν π.χ. πουλάς, θα υπάρξουν αγοραστές και αυτό είναι φυσικό, γι’ αυτό, λοιπόν, εμείς στεκόμαστε απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση –και στην προηγούμενη και στη σημερινή– που πουλάει… Δεν στεκόμαστε εναντίον αυτού που κάνει την αγορά, και αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις".

"και αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις"

Νέα συμβολή του ΚΚΕ στην εξέλιξη της θεωρίας: "Αγοραστές", τέλος οι "μονοπωλιακές ενώσεις", οι "ιμπεριαλιστές" και άλλα πεπαλαιωμένα…

Α, όλα κι όλα, μη χάνετε τον προσανατολισμό, σύντροφοι, μην είστε "εναντίον αυτού που κάνει την αγορά". Προσοχή δε: "Αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις".

Και με τους Αμερικάνους και με τους Γερμανούς και με τους Γάλλους και με τους Ρώσους.

Ξεπέρασε και την απονομή στον Γκόρμπι για το "ηράκλειο έργο του" η Αλ. Παπαρήγα.

Πράσινος (από το κακό του;)

Στο Φανάρι καλείται ο Εφραίμ για διαβουλεύσεις με τον Πατριάρχη, ο οποίος εξέδωσε και ανακοίνωση για τι μεγάλο κακό μπορεί να βρει την Ελλάδα, αν αμφισβητηθούν τα χρυσόβουλα.

Κατά τ’ άλλα, πράσινος και οικολόγος ο Κωνσταντινουπόλεως.