ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΣ

Αυθαιρέτως

Οι σκαπανείς του νεοφιλελευθερισμού δεν κουράζονται

Όσοι δουλεύουν ακούραστα για την εμπέδωση του νεοφιλελευθερισμού δεν συγκινούνται από «λαϊκισμούς». Εφορμούν και όποιον πάρει ο χάρος. Παρακάτω αναδημοσιεύουμε ορισμένα τέτοια παραδείγματα από τον καθημερινό τύπο της τελευταίας εβδομάδας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Παναγιώτης Βουρλούμης μιλώντας στην ημερίδα της Economia Business Tank με θέμα «Πώς θα ξαναχτίσουμε το κράτος στο νέο οικονομικό περιβάλλον»:

«Αποφάσισα να παρομοιάσω τις ΔΕΚΟ με ένα πλοίο, κρουαζιερόπλοιο ας πούμε. Το πλοίο έχει πρώτη θέση, αλλά και θέση καταστρώματος και όλες τις ενδιάμεσες. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία διαθέτει σωσίβια για μερικούς, αλλά όχι για όλους. Άλλοι πληρώνουν εισιτήριο και άλλοι ταξιδεύουν δωρεάν. Στο πλοίο μας, λοιπόν, την πρώτη θέση και μάλιστα λουξ, την έχουν καταλάβει οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Πλήρωμα ή επιβάτες; Δύσκολο να πει κανείς. Πληρώνονται καλά για να ταξιδεύουν αμέριμνα, έχουν και ειδικά προνόμια, εξασφαλίζουν καμπίνα και για τα παιδιά τους. Αν είναι τυχεροί, το καράβι ΔΕΚΟ αποτελεί σκαλοπάτι για το υπερωκεάνιο πολυτελείας της Βουλής». Στην εν λόγω ημερίδα μίλησαν εκτός από Αμερικανούς και ο Αλογοσκούφης και η Διαμαντοπούλου.

Ο κ. Ανδρέας Καραμάνος, πανεπιστημιακός, τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας:

«Το πανεπιστημιακό κατεστημένο επί δύο δεκαετίες δεν έχει υποστεί καμία μεταρρύθμιση. Καλούμαστε ένα χαλαρό σύστημα να το κάνουμε αυστηρό. Ομως, οι αδράνειες είναι τόσο μεγάλες! Δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε έναν αραμπά κολλημένο στη λάσπη. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε βάθος χρόνου».

Ο καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και γ.γ. Ερευνας και Τεχνολογίας κ. Ι. Τσουκαλάς:

«Να καταργηθεί η τυραννία των άθλιων μέσων όρων και να πάρουν ανάσα οι δυνάμεις της αριστείας».

Μανδραβέλης Πάσχος, όπως λέμε ανφάν γκατέ (γαλλιστί):

«Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, ένας δημόσιος οργανισμός είναι συντηρητικός. Οφείλει να είναι, διότι έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία. Μέτοχοι του οργανισμού είναι και οι συντηρητικοί πολίτες που δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν την περιουσία τους.

Ετσι, λοιπόν, ο δημόσιος ΟΤΕ δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί στην πρωτοπορία της τεχνολογίας. Δεν είναι στη φύση του κι αυτό ίσως να απαντά στο ερώτημα που με αφίσες θέτουν οι συνδικαλιστές του οργανισμού: “Πωλείται ο ΟΤΕ. Γιατί;”».

Βρε ζώα, πωλείται για να πάψει να είναι συντηρητικός,! Τι καθυστερημένοι που είσαστε παλιοιθαγενείς…