Εκδικητική η νέα δίωξη Ζουρνατζή, της A.T.

Στις 21/10 γίνεται η νέα δίκη του Σ. Ζουρνατζή και του Α.Γ., που κατηγορούνται από τις εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης για "στάση" και "αντίσταση κατά της αρχής". Θυμίζουμε ότι ο Σ. Ζουρνατζής και ο Α.Γ. είχαν συλληθφεί χωρίς να διαπράξουν καμία αξιόποινη πράξη (στην ουσία είχαν απαχθεί μέσα από το μπλοκ του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ) σε ένα από τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια του Μαρτίου του 2003, και ξυλοκοπήθηκαν άγρια. Πρωτόδικα είχαν αθωωθεί πανηγυρικά, και μάλιστα ο Ζουρνατζής κατέθεσε μήνυση κατά των αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό του.

Πραγματοποιήθηκε έρευνα και παραπέμφθηκαν πέντε αστυνομικοί για σωματικές βλάβες που προκάλεσαν στο διαδηλωτή. Όμως η ποινική δίωξη κατά των αστυνομικών ανεστάλη έως την τελεσίδικη έκβαση της υπόθεσης κατά των Σ. Ζουρνατζή και Α.Γ. Και αυτό γιατί ο εισαγγελέας "ξαφνικά" και εκδικητικά άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης! Δηλαδή, οι διαδηλωτές πρέπει οπωσδήποτε να καταδικαστούν, για να απαλλαγούν στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί, που "δικαίως" θα τους έχουν ξυλοκοπήσει αφού "στασίαζαν" και "αντιστέκονταν".

Η δίκη των δύο διαδηλωτών ορίστηκε, έπειτα από αναβολή, την 21η Οκτώβρη 2008 στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης. Να είμαστε όλοι εκεί: Η νέα εκδικητική δίωξη και οι κατασκευασμένες κατηγορίες δεν θα περάσουν!

Α.Τ.