Απεργούν οι συμβασιούχοι του Δημοσίου, του Μ.Χ.

Με πολλά εργασιακά προβλήματα και απλήρωτοι (σε μερικές περιπτώσεις για πάνω από ένα χρόνο), οι συμβασιούχοι του δημόσιου τομέα αποφασίζουν να οργανώσουν πανελλαδικά τον αγώνα τους. Πρώτο βήμα, η απεργία της Τετάρτης 11 Νοέμβρη (συγκέντρωση στις 10 πμ μπροστά στα γραφεία της ΓΣΕΕ και πορεία στο υπ. Εσωτερικών), και έπεται συνέχεια. Για όλα αυτά, μιλάει στην “Αριστερά!” ο Κώστας Στοφόρος, πρόεδρος των συμβασιούχων του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, που είναι απλήρωτοι από το Φεβρουάριο.

“Είναι εντυπωσιακό και χαρακτηριστικό ότι ενώ η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Συντονιστικού των Συμβασιούχων ξεκίνησε μέσα από 2-3 προσωπικές γνωριμίες και, στην πρώτη συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα 2/11, υπήρχαν εκπρόσωποι πέντε μόνο φορέων, δυο μέρες αργότερα οι φορείς που μετέχουν στο Συντονιστικό ξεπέρασαν τους είκοσι, εκπροσωπώντας χιλιάδες εργαζομένους του Δημόσιου Τομέα. Είμαστε αποφασισμένοι να μη δεχθούμε καμία απόλυση και καμία επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων. Ήδη αποφασίσαμε να απεργήσουμε όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα (σε πολλούς φορείς δεν υπάρχει καν σωματείο).

Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, με βασικό στόχο όλες οι συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Παράλληλα ζητάμε την ανανέωση των συμβάσεων για όσους συναδέλφους οι συμβάσεις τους έχουν λήξει πρόσφατα ή πρόκειται να λήξουν στο προσεχές διάστημα.”

Μ.Χ.