Ανοιχτό πανελλαδικό σώμα ΚΟΕ – Ανακοίνωση και πολιτικές θέσεις

Υπάρχουν πολλών ειδών «εμείς». Το δικό μας θέλουμε να αλλάζει. Με τις εποχές και όχι με τις μόδες που αστράφτουν ή τις συνήθειες που καθηλώνουν. Με τις δυνάμεις των ανθρώπων που το συναποτελούμε και όχι με υπερφυσικούς και κατά φαντασίαν τρόπους. Είναι φτιαγμένο απ’ όσα ζήσαμε από κοινού τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει μέσω της θέλησής μας να συμβάλλουμε δημιουργικά σε όσα – δραματικά και ενδιαφέροντα – θέτει το να ζεις σε αυτή τη χώρα και σ’ αυτόν τον πλανήτη το 2017.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο (11-12 Μαρτίου), αρκετοί άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα, μέλη και φίλοι της ΚΟΕ, συναντηθήκαμε, συζητήσαμε κι αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε. Με γνώση ότι οι καιροί δεν είναι μονάχα διαλυτικοί αλλά και γεμάτοι δυνατότητες. Με την εκτίμηση ότι δεν είμαστε «εμείς» αλλά πάρα πολλοί ακόμα, όσοι, παρά τα στραπάτσα, συνεχίζουν να ελπίζουν επειδή αγωνίζονται, να αγωνίζονται επειδή ελπίζουν.

Η δημιουργία ενός πολιτικού κινήματος, ενός ανοιχτού και δημοκρατικού χώρου πρωτοβουλιών, μιας πολύμορφης διεργασίας που πρέπει να εφεύρουμε, είναι ο στόχος για τον οποίο θα παλέψουμε. Κανείς δεν μπορεί να μαντέψει επακριβώς τις εξελίξεις. Μα μοιάζει δύσκολο να ανοίξει ένας διαφορετικός δρόμος, ανεξαρτησίας, πραγματικής δημοκρατίας, χειραφέτησης, δίχως την ύπαρξη μέσα στην ελληνική κοινωνία ενός τέτοιου πολιτικού κινήματος. Η απελευθέρωση της χώρας δεν μπορεί να αφεθεί ούτε στην τύχη, ούτε στα συνηθισμένα παιχνίδια του πολιτικού κόσμου.

16 Μαρτίου 2017

 

Ακολουθούν τα πολιτικά κείμενα που ψηφίστηκαν στις διαδικασίες του ανοιχτού πανελλαδικού σώματος:

Θέσεις του ανοιχτού πανελλαδικού σώματος της ΚΟΕ

Παράρτημα 1: Μαρξισμός και Αριστερά στον 21ο αιώνα

Παράρτημα 2: Γιατί μας ενδιαφέρει να εμβαθύνουμε την αναζήτησή μας γύρω από τη σχέση συλλογικότητας και ατόμου