Ανακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής

Στις 26 Απριλίου  το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής ανακοίνωσε κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα για την κρίση με ομιλητές τους Αλ. Αλαβάνο, Χρ. Κατσούλα, Μ. Μπόλαρη.

Στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ της 29ης Απριλίου από τον ΣΥΝ και άλλα μέλη της Γραμματείας προτάθηκε κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα με ομιλητή τον Α. Τσίπρα. Εμείς καλέσαμε να γίνει μια μόνο συγκέντρωση οργανωμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητές τους Αλ. Αλαβάνο και Α. Τσίπρα και να ματαιώσουμε τη συγκέντρωση του Μετώπου. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ αρνήθηκε. 

Στη Γραμματεία της 4ης Μαΐου, παρουσία του Αλ. Αλαβάνου και Α. Τσίπρα, επαναλήφθηκε ακριβώς το ίδιο σκηνικό. Προτείναμε για δεύτερη φορά κοινή συγκέντρωση με τους δύο ομιλητές και ο ΣΥΝ για δεύτερη φορά αρνήθηκε. Με βάση τον κανόνα της ομοφωνίας θα μπορούσαμε να μη δεχθούμε την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το κάναμε όμως.  

Μετά από αυτό έγινε γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση του ΣΥΝ, προχωράει σε συγκέντρωση στις 14 Μάη στην Κλαυθμώνος. Το Μέτωπο θα προχωρήσει σε συγκέντρωση στο Σπόρτινγκ στις 20 Μαΐου. Χάνεται έτσι, παρά τις προσπάθειές μας, μια μοναδική ευκαιρία για ένα ισχυρό σήμα ενότητας, αγώνα και νέου ξεκινήματος που απαιτούν οι ιστορικές στιγμές, οι ανάγκες μιας πολιορκούμενης κοινωνίας, η υποχρέωση υπέρβασης των ανεπαρκειών του ΣΥΡΙΖΑ κι η έντονη επιθυμία των μελών και φίλων μας.

Κάνουμε σήμερα, 11 Μαΐου, για τρίτη φορά, ύστατη έκκληση προς τον ΣΥΝ να προχωρήσουμε σε κοινή εκδήλωση, οργανωμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 20 Μάη στο ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ είτε σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία και οποιοδήποτε άλλο χώρο, φτάνει να είναι ενωτική.

Αθήνα, 11 Μαΐου 2010

Αντώνης Νταβανέλος
Γαλάνης Νίκος
Θεωνάς Γιάννης
Σαπουνάς Γιώργος
Τσακνιάς Δήμος

Υ.Γ. Τελικά λόγω της απεργίας στις 20/5 η συγκέντρωση αναβάλλεται για ημέρα και χώρο που θα ανακοινωθούν σύντομα.