Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ

Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται στο Μαρούσι

Με την προκλητική αποστροφή "σας τον παραδίνουμε" ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης απευθύνθηκε στους συμβασιούχους του Δήμου, που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (03/04/08), "δείχνοντας" τον συμπολίτη μας Δ. Κλαπάκη. Ταυτόχρονα προστέθηκαν οι κραυγές του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας και προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Επικοινωνίας Αθ. Βελλή "…εμείς σας τον παραδώσαμε. Φάτε τον.", για να ακολουθήσει ο προπηλακισμός του Δ. Κλαπάκη, που, ευτυχώς, χάρις την παρέμβαση των ψυχραιμότερων έληξε χωρίς τραυματισμούς. Τα παραπάνω γεγονότα, που διαδραματίστηκαν μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αποκαλύπτουν με οδυνηρό τρόπο πως φασιστικές συμπεριφορές του παρελθόντος ξαναζωντανεύουν στην πόλη μας. […] Είναι απαραίτητο το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και οι υπόλοιποι μαζικοί φορείς της πόλης μας να καταδικάζουν πάντα γεγονότα σαν αυτά, που παραπέμπουν στις πιο μαύρες μέρες της πολιτικής ζωής του τόπου μας. Τέλος θεωρούμε απαραίτητο οι κ.κ. Γ. Πατούλης και Αθ. Βελλής να δώσουν δημόσια εξηγήσεις, για τις φασίζουσες πρακτικές τους.

Τοπική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου


Ανακοίνωση για τις δηλώσεις Χατζησωκράτη

Αγαπητοί μας σύντροφοι, με αφορμή τη δήλωση του συντρόφου Δημήτρη Χατζησωκράτη, σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, σχετικά με το θέμα του ευρωστρατού και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς αυτόν, η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής, σε σύσκεψή της την 2/4/2008 αποφάσισε να καταδικάσει τέτοιου είδους δηλώσεις που δυναμιτίζουν την ενότητα του συμμαχικού σχήματος, είναι σε πλήρη αντίθεση με τις πραγματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα και τέλος δεν μας εκφράζουν και δεν μας εκπροσωπούν.

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής


Ανακοίνωση για την βάση της Σούδας

[…] Θέλουμε όμως να εκφράσουμε ιδιαίτερα την ανησυχία μας για τον συσχετισμό που έγινε, ανάμεσα στην αμερικανική βάση στη Σούδα και τις διαπραγματεύσεις για το όνομα των Σκοπίων. Είναι γνωστό ότι τον μήνα Ιούνιο οργανώνονται οι ενισχυμένες συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας επί αμυντικών και διπλωματικών θεμάτων. Κι εκεί εκκρεμούν οι εξής απαιτήσεις της αμερικάνικης κυβέρνησης:

Πρώτον. Σε σχέση με τη βάση της Σούδας, η επέκταση του προβλήτα Κ-14. Είναι ο προβλήτας ο οποίος δέχεται πυρηνοκίνητα υποβρύχια. Δεύτερον. Η χρήση του Ναυτικού νοσοκομείου των Χανίων από τους αμερικάνους στρατιώτες, σύμφωνα με τα έγγραφα που υπάρχουν σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Υπουργείο Εξωτερικών. Τρίτον. Η επέκταση της ετεροδικίας. […]

Ο θάνατος από την μόλυνση και η περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων δεν επηρεάζει επιλεκτικά τους πολίτες ενός τόπου αλλά συλλογικά. Συλλογική λοιπόν πρέπει να είναι και η απάντηση.

Η Συντονιστική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων


Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Σε κείμενό του ο πανεπιστημιακός δάσκαλος σ. Χρήστος Κουρουνιώτης την ημέρα των φοιτητικών εκλογών διατύπωσε κάποιους ισχυρισμούς. Με αφορμή τους ισχυρισμούς του αυτούς η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου κάνει γνωστό στο φοιτητικό κίνημα και στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας τα παρακάτω:

α) Είμαστε αντίθετοι στο νόμο πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, το γνωστό ως νόμο Γιαννάκου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την πολιτική του δράση για την απόσυρση του νόμου. […]

β) Καλούμε τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα διοίκησης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή του με πρωτοβουλίες και ενέργειές τους. Την παρεμπόδιση από το φοιτητικό κίνημα της υλοποίησης του αντιεκπαιδευτικού αντιλαϊκού νόμου πλαίσιου την χαιρετίζουμε. […]

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την πολιτική δράση για να καταργηθεί στην πράξη ο νόμος Γιαννάκου.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου