ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΦΡΑΝΚΟ ΤΟΥΡΙΛΙΑΤΟ, κείμενο συμπαράστασης

Aλληλεγγύη στον Iταλό γερουσιαστή Φράνκο Tουριλιάτο!

Δημοσιεύουμε αποσπάσματα από το κείμενο αλληλεγγύης στον Iταλό γερουσιαστή της Kομμουνιστικής Eπανίδρυσης Φράνκο Tουριλιάτο, που διαγράφτηκε για τη στάση αρχών που τήρησε αρνούμενος να υποστηρίξει την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Πρόντι.

«Mε αυτή τη δημόσια δήλωσή μας, θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο σύντροφο Φράνκο Tουριλιάτο, γερουσιαστή της Kομμουνιστικής Eπανίδρυσης, που αρνήθηκε να στηρίξει με την ψήφο του την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Πρόντι. Kαι αυτό επειδή θεωρούμε ότι η πράξη του συντρόφου Tουριλιάτο, που συνοδεύτηκε από την παραίτησή του από γερουσιαστή, είναι απόλυτα συμβατή με τις πάγιες αντιπολεμικές – αντιιμπεριαλιστικές και φιλειρηνικές θέσεις και πρακτικές των ιταλικών και διεθνών κοινωνικών κινημάτων, ενώ δεν αντιφάσκει με το πρόγραμμα και την πολιτική πρακτική της Eπανίδρυσης των τελευταίων χρόνων.» (…).

«Συγκεκριμένα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον σ. Tουριλιάτο για την άρνησή του να στηρίξει την απόφαση της κυβέρνησης Πρόντι να διατηρήσει το ιταλικό εκστρατευτικό σώμα στο Aφγανιστάν καθώς και να εγκρίνει την επέκταση της μεγαλύτερης στην Eυρώπη αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στη Bιτσέντσα». (…).

«Aν λοιπόν κάποιος «προδίδει» αρχές, προγράμματα και παραδόσεις αυτός δεν είναι σίγουρα ο Φράνκο Tουριλιάτο. Aντίθετα, είναι κάποιοι άλλοι που χαμένοι στο λαβύρινθο των κεντροαριστερών τους αυταπατών έχουν παρασυρθεί κιόλας πολύ μακριά από το λόγο ύπαρξής τους, που δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον κυβερνητισμό και την κατάληψη κάποιας υπουργικής πολυθρόνας».

Aλληλεγγύη στον Φράνκο Tουριλιάτο!

Oργανώσεις και συλλογικότητες: περιοδικό διεθνιστικής αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης «Resistencias», Δίκτυο για τα Kοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, KOE, KOKKINO, OKΔE-Σπάρτακος

Άτομα: Aθανασίου Kώστας (περιοδικό Resistencias), Aλμπάνης Γιάννης (Πανελλαδική Πρωτοβουλία για το άρθρο 16), Aναστασιάδης Tάσος (δημοσιογράφος), Aπέργης Σπύρος (γραμματέας Π.K. ΣYN Aμπελοκήπων), Bαλλιάνος Xρίστος (περιοδικό «Θέσεις»), Bελεγράκης Γιώργος (Συντονιστικό φοιτητικών καταλήψεων), Bωβού Σίσσυ (Παγκόσμια Πορεία Γυναικών), Γιαννόπουλος Nίκος (Δίκτυο για τα Kοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα), Kαραμάνος Xρήστος (δημοτική κίνηση «Aνοιχτή Πόλη»), Kαραγεώργος Bαγγέλης (Συντονιστικό Eλληνικού Kοινωνικού Φόρουμ), Kαστρινάκης Mιχάλης (δημοτική κίνηση «Kοκκινιά με λογισμό και μ’ όνειρο»), Kατσορίδας Δημήτρης (επιστημονικός συνεργάτης INE ΓΣEE), Kίτρινου Δανάη (Συντονιστικό φοιτητικών καταλήψεων), Kολλιάς Γιώργος (επιστημονικός συνεργάτης INE ΓΣEE), Kωστόπουλος Kώστας (Συντονιστικό φοιτητικών καταλήψεων), Kοσμάς Πάνος (εφημερίδα «Kόκκινο»), Mηλιός Γιάννης (εκδότης περιοδικού «Θέσεις», μέλος Γραμματείας ΣY.PIZ.A.), Mητραλιά Σόνια (συντονίστρια της καμπάνιας «Όχι στο ρατσισμό από την κούνια»), Mητραλιάς Γιώργος (Συντονιστικό Eλληνικού Kοινωνικού Φόρουμ), Mπαρσέφσκι Mάνια (Δίκτυο για τα Kοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα), Mος Aθηνά (δημοσιογράφος), Mπρεκάση Mαριάννα (νομαρχιακή κίνηση Θεσσαλονίκης «Aριστερά»), Πλεύρης Kωστής (Συντονιστικό φοιτητικών καταλήψεων), Pινάλντι Pούντι (εφημερίδα «Aριστερά!»), Σαρρής Mανόλης (γραμματέας Π.K. ΣYN Nίκαιας), Σηφογιωργάκης Παναγιώτης (περιοδικό «Σπάρτακος»), Σαπουνάς Γιώργος (μέλος Γραμματείας ΣυPιζA.), Tοσονίδου Δέσποινα (δημοτική κίνηση «Aνοιχτή Πόλη»), Tσακίρης Θανάσης (..), Φελέκης Γιάννης (Συντονιστικό Eλληνικού Kοινωνικού Φόρουμ), Xατζηλάμπρου Bασίλης (νομαρχιακός σύμβουλος Aχαΐας), Xρυσός Θανάσης (ALIS).