ακούστε… διαβάστε… δείτε… επισκεφτείτε…

ακούστε…

ImageΣκηνές από ένα ταξίδι

Μπάμπης Παπαδόπουλος

Από τους πλέον σημαντικούς μουσικούς μας, με θητεία στις Τρύπες και στο πλευρό ανθρώπων όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Σωκράτης Μάλαμας, στο δίσκο Σκηνές Από Ένα Ταξίδι ο Μπάμπης Παπαδόπουλος παρουσιάζει μια σειρά από ορχηστρικά κομμάτια με στοιχεία από διάφορα μουσικά είδη.


διαβάστε…

ImageΚεντήματα

Μαργιάν Σατραπί

Μετά τη σειρά Περσέπολις, η Σατραπί παρουσιάζει ιστορίες από τη ζωή εννιά Ιρανών γυναικών, όπως τις θυμούνται καθώς πίνουν τσάι: άτυχοι έρωτες, άδοξα προξενιά, παρθενορραφές, αφορμές για γέλια και για κλάματα καθώς και για στοχασμό πάνω στη θέση της γυναίκας στην ιρανική, και όχι μόνο, κοινωνία. Ένα σύντομο και διασκεδαστικά γλυκόπικρο βιβλίο, στο γνώριμο ύφος της Σατραπί.


δείτε…

Δύο σημαντικές ταινίες για το τέλος του ‘60 θα επανακυκλοφορήσουν τον Μάιο: το Zabriskie Point (1970), η μοναδική γυρισμένη επί αμερικάνικου εδάφους ταινία του Μικελάντζελο Αντονιόνι, περιπλάνηση ενός ζευγαριού στις ΗΠΑ υπό τους ήχους των Pink Floyd, σχόλιο του σκηνοθέτη για μια ταραγμένη και γοητευτική δεκαετία, και το Να Πεθαίνεις Στα 30 (1982), το εμβληματικό ντοκιμαντέρ του Ρομάν Γκουπίλ για το Μάη του ‘68.

ImageImage

__________________________________________________________________________

επισκεφτείτε…

Image31η Έκθεση Βιβλίου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Συνεχίζεται έως την Τρίτη, 20 Μαΐου η έκθεση βιβλίου στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου, που μάλλον φέτος τη φιλοξενεί για τελευταία φορά. Η φετινή έκθεση είναι προσανατολισμένη στη σχέση των νέων με την ανάγνωση. Πλάι στα περίπτερα των εκδοτών (το περίπτερο της Α/συνεχεια, με τα δύο νέα βιβλία για το ‘68, ανάμεσά τους) πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις.

*Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 18:00 έως τις 22:30, Παρασκευή και Σάββατο από τις 18:00 έως τις 23:00, και Κυριακή από τις 10:00 έως τις 22:30.