Εν τάχει & αραδιαστά

Σκίζουμε

Πληθωρισμός: 4,9%, από τους υψηλότερους στην Ευρώπη.

Ακρίβεια: οι υψηλότερες τιμές στην Ευρώπη.

Στρατιωτικές δαπάνες: 4η στον κόσμο η Ελλάδα.

Μάλλον παρήγορο το ότι στο Εuro δεν ξεκινήσαμε καλά – δεν θέλουμε ούτε να φανταστούμε τι άλλο θα μας έκανε ο Καραμανλής μετά από μια τυχόν νέα "εθνική επιτυχία"!

~*~

Κυριάκος

Ο φέρελπις γόνος του Μητσοτακέικου, προαλειφόμενος και για υπουργός Περιβάλλοντος, ή δεν έχει ακόμη μάθει καλά τη δουλειά ή έχει υπερβολική εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του (και της οικογένειας). Πώς την πάτησε έτσι με τα τιμολόγια της SIEMENS το παιδί;

~*~

Φιλικός διακανονισμός

Μα, είστε κακόπιστοι! Εσάς δεν σας έχει κάνει κανείς ποτέ φιλικό διακανονισμό, όπως έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της SIEMENS στον Κυριάκο; Είναι τόσο συνηθισμένο αυτό, όπως είπε και ο Κυριάκος. Οι τράπεζες κάθε μέρα φιλικούς διακανονισμούς κάνουν, σε φιλικό περιβάλλον, πάντα δίπλα στις ανάγκες σας. Κι αν κάποια στιγμή δυσκολευτείτε, τα κρατάνε στο συρτάρι – μην ακούτε για πλειστηριασμούς, αυτά είναι ανευθυνότητες.

~*~

Χατζηγάκης

Ετάχθη κατά της "ανεύθυνης ονοματολογίας" στο σκάνδαλο SIEMENS. Έχει κουλτούρα φιλικών διακανονισμών ο άνθρωπος. Ειδικά με τους απεργούς! Όταν μια απεργία κρίνεται νόμιμη στο δικαστήριο, δεν θα στέλνει αμέσως τα ΜΑΤ. Πρώτα θα βάζει το Εφετείο να τη βγάλει παράνομη και καταχρηστική. Με ειδική σύνθεση. Και εντός 48 ωρών. Φιλικά πράγματα. Και ευρωπαϊκά.

~*~

Διαλεύκανση

Για κακούργημα παραπέμπεται ο Θέμος, κατά τον ανακριτή κομιστής του DVD. Έχει όμως ήδη μπει κάτω από την ομπρέλα του Μπόμπολα, που αγόρασε το "Πρώτο θέμα". Τι ωραία που οδεύει προς διαλεύκανση το σκάνδαλο Ζαχόπουλου…

~*~

Ομολογία ενός μάνατζερ

Μιλά στην "Ελευθεροτυπία" (9/6) ένας πρώην μάνατζερ και νυν κατηγορούμενος για τα μαύρα ταμεία της SIEMENS:

"Μόνο εάν η Δικαιοσύνη στην Αθήνα προχωρήσει σε προφυλακίσεις, όπως έγινε στο Μόναχο, πιστεύω ότι κάποιοι θα σπάσουν και θα ανοίξουν το στόμα τους, ξεδιαλύνοντας το θολό τοπίο του σκανδάλου αυτού. Πρόκειται για μάνατζερ, οι οποίοι έχουν συνηθίσει ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής και ποτέ δεν πίστευαν ότι θα βρεθούν στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Δεν θα ξεχάσω ποτέ από τη δική μου εμπειρία τις μέρες που βρέθηκα στη φυλακή και οι οποίες με οδήγησαν στο να συνεργαστώ με τις δικαστικές αρχές".

~*~

Φτώχεια

450.000 παιδιά έως 17 χρονών κάτω από το όριο της φτώχειας. Ευοίωνο το μέλλον στην Ευρώπη των 130 εκατομμυρίων φτωχών και των 65 ωρών τη βδομάδα για ένα μισθό 600 ευρώ!

~*~

Ορθογραφία

Η νέα Ευρωσυνθήκη είναι τελικά της Λισαβόνας ή της… Λυσσαβώνας;

~*~

Σημίτης ασυγκράτητος

ΟΧΙ στο δημοψήφισμα για την Ευρωσυνθήκη. Δεν αντέχει ο άνθρωπος να μην εκφράσει το μένος του ενάντια σε κάθε λαϊκό αίτημα, ακόμη κι αν κάνει ζημιά στο "Κίνημα".

~*~

Κομιστής των εκ Βρυξελλών επιταγών

Η γραμμή είναι σκλήρυνση, λέει στους ΠΑΣΟΚους. Μοντέλο, ο Σαρκοζί. Αφήστε τις δημοκρατικές κουτουράδες για δημοψηφίσματα. Δείτε τι έκαναν οι Γάλλοι σύντροφοι, πώς κατάργησαν το δημοψήφισμα παρέα με τον Σαρκοζί. Εκσυγχρονιστείτε επιτέλους!

~*~

Και η Αννούλα στη γραμμή Σημίτη

Σιγά μην είναι όλα αυτά άποψη μόνον του Σημίτη. Να και η σκιώδης υπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου: "Το ευρωπαϊκό εγχείρημα δεν είναι αποτέλεσμα αγώνων και επαναστάσεων, αλλά εμπνευσμένων ηγετών". Σωστό. Γι’ αυτό είναι αντιδραστικό, αντεργατικό, αντιδημοκρατικό, ιμπεριαλιστικό. Όχι Γιώργο, μην τη θέσεις κι αυτήν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας! Ποιος θα μείνει να υπερασπιστεί τον… σοσιαλισμό;

~*~

Σιγή ασυρμάτου

Μήπως άκουσε κανείς κάποιον απ’ όλους αυτούς, και τους "υπέρ" και τους κατά του δημοψηφίσματος, να λένε τίποτα για το 65ωρο, που θέσπισαν οι "εμπνευσμένοι ηγέτες" της Κομισιόν; Ούτε Γιώργος, ούτε Σημίτης, ούτε Βενιζέλος μίλησε. Κιχ. Απόλυτη σύμπνοια με Κομισιόν. Και με τη Νέα Δημοκρατία βέβαια. Όπως και στο ΝΑΙ στην Ευρωσυνθήκη.

~*~

Μας περισσεύουν

Μην ξεχάσουμε, είναι διεθνιστές οι άνθρωποι. Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Αθήνα επίκειται. Χορηγός; Νομαρχία Αθηνών. Ποσόν: 500.000 ευρώ.

Το ίδιο ποσόν, 500.000 ευρώ, έστειλε για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων και η Εκκλησία. Όσο μια χορηγία.

~*~

Με το γνωστό σαρδώνειο μειδίαμα…

…ο Ρουσσόπουλος ξεκαθάρισε για το 65ωρο: "Δεν δεχόμαστε αντεργατικές οδηγίες από την ΕΕ". Τους παρεξήγησε ο Θοδωρής. Οι άνθρωποι δεν μας επιβάλλουν τίποτα. Το αφήνουν στην ελεύθερη βούληση των συντελεστών της παραγωγής. Αν συμφωνήσει ο επιχειρηματίας με τον εργαζόμενο, τι πρόβλημα έχετε;

~*~

Λεπτομέρεια

10 δολάρια το βαρέλι πήρε πάνω το πετρέλαιο, μόλις ο Τρισέ, διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, άφησε υπόνοιες για αύξηση των επιτοκίων στην ευρωζώνη. Κατά τ’ άλλα, "προγραμματική θέση της νέας Ευρωσυνθήκης είναι η σταθερότητα των τιμών". Τρομάρα τους!

~*~

θα τους βάλουν άραγε να ξανα-ξανα-ξανα-ψηφίσουν;

Στην Ιρλανδία πραγματοποιείται το μοναδικό, στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, δημοψήφισμα για την κύρωση της Ευρωσυνθήκης, που υιοθετήθηκε στη σύνοδο κορυφής της Λισαβόνας. Οι υπόλοιποι υπήκοοι του Ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου, ατυχήσαμε. Δεν είναι, βλέπετε, για όλα τα θέματα καλή η καθολική ψηφοφορία! Αλλά και οι Ιρλανδοί, ας μην χαίρονται: έτσι και πουν πάλι ΟΧΙ, θα τους βάλουν να ψηφίζουν ξανά και ξανά, μέχρι το ΝΑΙ.