Χαιρετισμός του Νίκου Χουντή, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στο 3ο Συνέδριο της ΚΟΕ

Αγαπητοί σύντροφοι,

Τα τελευταία δύο χρόνια οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα βιώνουν μια πρωτοφανή επίθεση στα δικαιώματά τους και στο βιοτικό τους επίπεδο.

Οι πολιτικές της Τρόικα σε συνεργασία με τις ελληνικές κυβερνήσεις και τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που τους στηρίζουν έχουν θέσει σε αμφισβήτηση τη Δημοκρατία και την Ανεξαρτησία στη χώρα μας, έχουν επιτεθεί με τον πιο σκληρό τρόπο στα δικαιώματα των ελλήνων πολιτών.

Σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, σε ένα περιβάλλον που σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές κυριαρχούν και απειλούν τα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, πρώτιστος στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία μετώπου αντίστασης του ελληνικού λαού σε αυτές τις πολιτικές, στην ανατροπή των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών που επιβάλλουν αυτές τις πολιτικές, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός μπλοκ εξουσίας που θα επιβάλλει ένα εναλλακτικό πολιτικό πρόγραμμα διεξόδου της χώρας από την κρίση, εναλλακτικό στις πολιτικές της Τρόικα και του μνημονίου, προς όφελος των εργαζομένων.

Σε αυτή την κρίσιμη πολιτική και κοινωνική συγκυρία, λίγες εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, που το αποτέλεσμα τους μπορεί να καθορίσει την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια, η διεξαγωγή του 3ου Συνεδρίου σας αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας, και με τις αποφάσεις του να συμβάλλει στην απαίτηση και ανάγκη ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών, να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία της χώρας.

 

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Νίκος Χουντής